Shocking: Door dit ding te doen bij je ontbijt vliegen de kilo’s eraf

Inmiddels weet iedereen wel dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Als je écht goed ontbijt, haal...

Lees ook

Inmiddels weet iedereen wel dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Als je écht goed ontbijt, haal je het makkelijk vol tot de lunchpauze, maar dan moet je wel de goede (gezonde) voedingsmiddelen eten. Maar volgens Health.nl is één keer per dag ontbijten helemaal niet zo effectief als je dacht.

Meer en meer

Uit een onderzoek, dat is gepubliceerd in Pediatric Obesity, is gebleken dat het eten van 2 ontbijtmaaltijden op een dag beter voor je is dat geen enkel ontbijt in het algemeen. Dit onderzoek is gedaan door onderzoekers van Yale en de Universiteit van Connecticut. Daarvoor is gekeken bij 600 middelbare scholieren hoe vaak zij op een dag ontbeten. Denk dan aan een ontbijt op school, thuis of beiden.

Goed begin van de dag

Uit dit onderzoek is gebleken dat degenen die twee keer per dag een ontbijtmaaltijd aten minder kilo’s aankwamen dan kinderen die niet of slechts één keer per dag ontbeten. Wel is daaruit gekomen dat kinderen die geen enkel ontbijt aten méér aankwamen in gewicht dan de kinderen die maar liefst twee keer op een dag ontbeten.

Conclusie

Helaas houdt het onderzoek hier op, want de onderzoekers hebben geen concreet bewijs gevonden wáárom het dan beter is om twee keer te ontbijten dan helemaal niet. Wel denken ze dat het komt omdat je gedurende de dag meer ongezonde dingen gaat eten als je niet hebt ontbeten. Mensen die wel hebben ontbeten in de ochtend zullen minder drang hebben om naar die zak chips te grijpen in de loop van de dag.

Lees ook: Wat is gezonder: Een hard- of zachtgekookt ei?

Bron: Health.nl, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook