Dit doen kant-en-klaar maaltijden écht met je lichaam

Totaal geen zin hebben om te koken of niet eens tijd hebben om überhaupt iets in elkaar te flansen... Tja, een kant-en-k...

Lees ook

Totaal geen zin hebben om te koken of niet eens tijd hebben om überhaupt iets in elkaar te flansen… Tja, een kant-en-klaar maaltijd is dan een logische optie. Natuurlijk weten we dat ze vaak aardig wat calorieën, suikers en vetten bevatten, maar toch zijn ze een stuk ongezonder dan je dacht. En dat kun je dan weer niet op het labeltje vinden…

Bereiding

Een belangrijk probleem als het aankomt op kant-en-klaar maaltijden is de bereiding. Er gaan namelijk heel wat voedingsstoffen verloren. Zo worden de ingrediënten vaak te lang gekookt zodat de voedingsstoffen ongemerkt verdwijnen in het kokende water. Iets wat je thuis makkelijker tegengaat door groenten te stomen of het kookvocht weer te gebruiken.

Niet op het label

De hoeveelheid calorieën, vetten en suikers worden aangegeven op de verpakking, maar als het gaat om de bijvoorbeeld de hoeveelheid vitaminen dat een gerecht bevat, is het een stuk lastiger. En wanneer het wel op het label te vinden is, kan het ook gaan om de hoeveelheid voedingsstoffen die de ingrediënten vóór het bereiden bevatten.

Enne, die lage hoeveelheid voedingsstoffen is natuurlijk niet al te best voor je lichaam. Je hebt je vitamientjes tenslotte hard nodig om de dag door te komen!

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je bruine bananen eet

Bron: Independent, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook