Vanaf nu loop je nooit meer met je mobiel

Onderweg nog even appen, een mail beantwoorden of een smsje versturen; de kans is groot dat je dit dagelijks doet. Enne,...

Lees ook

Onderweg nog even appen, een mail beantwoorden of een smsje versturen; de kans is groot dat je dit dagelijks doet. Enne, je hebt vast ook weleens gemerkt dat je wat langzamer beweegt terwijl je naar je scherm tuurt en soms bijna tegen een ander of, worst case scenario, tegen een lantaarnpaal aanloopt.

Onderzoek

Onderzoek van de Governors Highway Safety Association wijst uit dat er daadwerkelijk zoiets bestaat als een smartphone-loopje. Mensen die lopen en appen tegelijk, dralen en zetten veel kleinere stappen. Joh! Én zij zorgen ook voor een groot deel van alle verkeersongevallen. Uit het onderzoek blijkt dat ongelukken, veroorzaakt door deze groep onoplettende stappers, met 10 procent is gestegen, ten opzichte van voorgaande jaren. Deze stijging is het hoogst sinds 40 jaar. Vandaag de dag, zijn voetgangers goed voor 15 procent van alle dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen.

Ook al zijn er nog tal van factoren die bijdragen aan deze ongelukken, is het ’t risico niet waard. Toch? Weg dus, met die telefoon. Better safe than sorry!

Lees ook: Waarom iedereen het over deze nieuwe pose heeft

Bron: Governors Highway Safety Association, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook