6 x ‘Slechte’ voeding die eigenlijk best gezond is

Niets is erger dan denken dat je gezond bezig bent, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Zo bleken deze vijf 'gezond...

Lees ook

Niets is erger dan denken dat je gezond bezig bent, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Zo bleken deze vijf ‘gezonde’ etenswaren juist ongezond te zijn. Maar niet getreurd, er is ook voeding dat juist veel gezonder is dan je eigenlijk dacht.

Boter
Boter bevat inderdaad de nodige calorieën en vetten, maar is wel degelijk gezond. Als je het met mate eet, natuurlijk. Je krijgt verzadigde vetten en vetoplosbare vitaminen binnen. Daarnaast is bewezen dat er een samenhang is tussen het eten van volvette zuivelproducten en een lager risico op obesitas.

Koffie
Jep, koffie is gezonder dan dat je zou denken. Een kop koffie is gevuld met anti-oxidanten die je mentaal scherp houden én stress verminderen. Een kleine catch is wel dat je je kopje niet vol moet gooien met suiker.

Eieren
Tijd om eieren in te slaan! Niet alleen zijn eieren laag in calorieën (één groot ei bevat ongeveer 77 calorieën), maar ze zitten ook nog eens vol met voedingsstoffen. Slechts één ei levert je al een gezonde dosis vitamine B12, B2, B5 en A, en selenium op.

Aardappelen
Helaas, frietjes vallen hier niet onder. Het gaat om de potato in zijn puurste vorm: een gekookte aardappel. Een middelgrote aardappel bevat namelijk 14% van jouw dagelijkse dosis vezels, 36% van je dagelijkse dosis vitamine C en ook nog eens 27% van je dagelijkse dosis kalium.

Chocolade
Als dit niet het beste nieuws van vandaag is… Het eten van enkele blokjes pure chocolade is goed voor je lichaam. Het helpt niet alleen om je suiker-lust te verminderen, maar het verbetert ook je bloedsomloop én voorziet je lichaam van anti-oxidanten.

Volle yoghurt
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is magere yoghurt niet altijd gezonder dan de volle variant. Zo zitten er meer voedingsstoffen en minder suiker in volle yoghurt. En wederom, net zoals bij boter, is bewezen dat er een samenhang is tussen het eten van volvette zuivelproducten en een lager risico op obesitas.

Lees ook: 3 Drankjes die beter zijn dan water met citroen om af te vallen

Bron: Elitedaily.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook