Fotoshoot met moeder en overleden dochter gaat viral, maar er is een catch

Op het eerste oog lijken de foto’s op een prachtig aandenken aan een overleden kind. Maar niets is minder waar. De docht...

Lees ook

Op het eerste oog lijken de foto’s op een prachtig aandenken aan een overleden kind. Maar niets is minder waar. De dochter van Jeanie Ditty uit North Carolina overleed vorig jaar vlak voor de feestdagen. Wat bleek? De 4-jarige Macy Grace werd ernstig verwaarloosd en mishandeld door haar eigen moeder. De kleine meid werd uiteindelijk met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze kort daarna overleed.

Eerbetoon

Eén maand na haar dood benaderde Jeanie fotograaf Sunny Jo voor een bijzondere fotoshoot. Als eerbetoon aan haar dochter heeft Jeanie haar in de shoot laten photoshoppen. Erg vreemd vond de fotograaf het niet, omdat-ie vaker soortgelijke aanvragen kreeg. Toen Sunny echter vroeg hoe het meisje was overleden, loog Jeanie en vertelde ze dat Macy gestikt was in een stukje banaan. Sunny besloot de kosten voor de shoot niet in rekening te brengen, omdat hij het een heel tragische gebeurtenis vond.

De waarheid

Sunny kwam kort daarna achter de waarheid. “Mensen deelde de foto’s en het verhaal op Facebook, vertelde hij aan de Daily Mail Online. “Ik vroeg me alleen af: ‘Hoe kon ze dit doen? Wat bezielde haar.’ Ik werd ook door het slijk gehaald door anderen. Mensen vonden de shoot een aanfluiting en snapte niet dat ik ermee akkoord ben gegaan. Slapeloze nachten had ik, na de gebeurtenis. Ik leek uiteindelijk op de bad guy, terwijl ik een rouwende moeder probeerde te helpen.”

De viral shoot maakte ook de tongen los op social media en de reacties liegen er niet om. Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze **HIER**.

Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook