Vanaf déze leeftijd zie je dat je ouder wordt

Het liefst worden we allemaal zo oud mogelijk, maar ouder worden wil eigenlijk niemand. De één begint al op haar twintig...

Lees ook

Het liefst worden we allemaal zo oud mogelijk, maar ouder worden wil eigenlijk niemand. De één begint al op haar twintigste met de anti-rimpelcrème en de ander laat het gewoon op zich afkomen. Maar wat je ook aan je looks doet, dít is de leeftijd vanaf wanneer je kunt zien dat je ouder wordt…

Verouderingsproces

In tegenstelling dan waar het soms op lijkt, krijg je niet van de ene op de andere dag tekenen van ouderdom i je gezicht. In totaal zijn er vijf belangijke cel-processen die ieder in een ander deel van je leven stoppen met presteren. Zo neemt jouw lichaamseigen anti-oxidanten productie al af als twintiger. Heb je de 30 aangetikt? Dan begint je stofwisseling te vertragen. Dat niet alleen, maar ook de bio-energie van je huidcellen neemt af. Hierdoor maakt je huid minder collageen aan en kan het zichzelf minder goed herstellen. Als je de 40 gepasseerd bent, verandert de levenscyclus van je huidcellen waardoor je teint zelfs wat kan veranderen. In je vijftiger jaren is het voor je huid niet meer haalbaar om zichzelf te hydrateren, een hydraterende crème is dan dus meer dan een must. Vanaf je 60ste is het allemaal gecombineerd en worden de bovenstaand genoemde processen versneld. Geen pretje dus.

Dé vervloekte leeftijd

De grote vraag is nog steeds vanaf welke leeftijd je nu écht kunt zien dat je ouder aan het worden bent. Deze leeftijd verschilt uiteraard per persoon, maar er is een gemiddelde leeftijd berekend uit een 2-jaar durend onderzoek onder 200 vrouwen. Dit onderzoek is gehouden door Olay in samenwerking met dermatoloog Dr. Alexa Kimball.

Vrouwen met voornamelijk een bleke huid, zullen er tegen het eind van hun dertiger jaren oud uit gaan zien. Donkere vrouwen zijn de lucky ones, zij zien er pas tien jaar later oud uit. Uiteraard is dit niet voor iedereen het geval en heeft je verouderingsproces ook wat te maken met je DNA. Maar wanneer je tegen het eind van de dertig loopt, kun je het maar vast zien aankomen.

Lees ook: Dít doet wijn met je gezicht

Bron: Olay.com, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook