Dit gebeurt er als je elke dag een avocado eet

Avocado's zijn de it-bags onder de groente. Want nog nooit was één ingrediënt zo immens populair. Bijvoorbeeld in geplet...

Lees ook

Avocado’s zijn de it-bags onder de groente. Want nog nooit was één ingrediënt zo immens populair. Bijvoorbeeld in geplette versie als lunch, als snack tussendoor, ’s avonds in de salade of omgetoverd tot guacamole bij de borrel. Avocado’s in overvloed. Omdat wij op de redactie dagelijks met avocado’s in de weer zijn, vroegen wij ons af: bestaat er zoiets té veel avocado’s?

Dagelijkse dosis avocado

Wat blijkt? Dagelijks een avocado eten is alleen maar goed voor de mensch. En wel om vier redenen:

1) de kans op hartziektes verkleint Onverzadigde vetten zijn altijd goed voor het hart- en vaatstelsel en laat daar de avocado er nou net veel van hebben. Ook bevat dit stukje groen geluk voedingsstoffen en antioxidanten die helpen bij een goede bloedsomloop.

2) avocado is een natuurlijk afslankmiddel Nog zo’n fijne bijkomstigheid: avocado’s zitten vol met vezels, waardoor je al snel een vol gevoel hebt. Hierdoor voorkom je dat je over-eet.

3) avocado’s verkleinen de kans op kanker Je hebt er vast nog nooit eerder van gehoord, maar avocado’s bevatten stoffen genaamd phytochemicaliën. Deze stofjes verkleinen de kans op kanker. Uit onderzoek is bewezen het eten van avocado’s positieve gevolgen heeft voor het voorkomen van borst- en prostaatkanker.

4) je wordt mooier oud Naast phytochemicaliën zijn avocado’s ook rijk aan luteïne en zeaxanthine. Deze stoffen vertragen het verouderen van je ogen en voorkomt zichtsverlies. Klinkt als de perfecte remedie tegen ouder worden, yay! Ook beschermen deze stoffen tegen UV-straling , waardoor je huid soepel blijft. Dus, wat gaat het worden vandaag: avocado in salade, als snack of in de guacamole?

Laatste nieuws

Zie ook