Door dit te eten val je juist af

Iets eten en daardoor juist afvallen? Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, onderzoek heeft uitgewezen dat het dus echt ka...

Lees ook

Iets eten en daardoor juist afvallen? Hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, onderzoek heeft uitgewezen dat het dus echt kan. Door het nuttigen van een portie peulvruchten per dag zou je namelijk gewicht verliezen!

Onderzoek

De studie is een vervolg op een oude studie, waarin geconcludeerd werd dat het eten van peulvruchten leidt tot een voller gevoel en linzen, erwten en bonen helpen om het cholesterolniveau te verlagen.

Voor het nieuwe onderzoek, dat gepubliceerd werd in Science Daily, aten 940 volwassenen zes weken lang peulvruchten en werden 21 medische proeven met elkaar vergeleken. En wat bleek? Het toevoegen van 130 gram peulvruchten per dag staat gelijk aan het verliezen van 340 gram in zes weken tijd!

“Hoewel het gewichtsverlies klein is, suggereren onze bevindingen dat het eten van peulvruchten kan helpen en nog belangrijker, dat het gewicht er niet weer aan komt omdat mensen een vol gevoel houden.”

Lees ook: De plek op je lichaam waar je het snelst aankomt, zegt veel over de oorzaak

Bron: Science Daily, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook