6 WhatsApp hacks die je moet weten!

WhatsApp, gotta love it! Toch zitten er veel hacks op de populaire chatapp die vast niet iedereen heeft gevonden. W...

Lees ook

WhatsApp, gotta love it! Toch zitten er veel hacks op de populaire chatapp die vast niet iedereen heeft gevonden. Wij sommen 6 weetjes op die je nog niet wist. You’re welcome.

1. Verwijderde gesprekken terughalen
’t Is je vast en zeker weleens overkomen. Je verwijdert per ongeluk, dan wel met opzet een WhatsApp-gesprek. Weg, foetsie, gone! Maar, niet getreurd. De mogelijkheid bestaat om een reservekopie van je chatgeschiedenis te maken. Ga dan naar ‘Instellingen’ > ‘Gespreksinstellingen’ en klik dan ‘Back-up maken’ aan. WhatsApp doet dit overigens automatisch elke dag, zodat je dit niet constant handmatig hoeft te doen.

2. Schuin, VET en doorgestreept
WhatsApp heeft er een gloednieuwe functie bij. Je kunt namelijk dikgedrukt typen, maar ook schuingedrukt en doorgestreept. Dat doe je als volgt: als je je tekst dikgedrukt wil maken, schrijft je de tekst tussen twee sterretjes (*), schuingedrukt tussen twee liggende streepjes (_), en doorgestreept tussen twee golfjes (~).

3. Gebruik WhatsApp op je computer
Start je computer op, open Google Chrome op en surf naar http://web.whatsapp.com. Je ziet daar een pagina met een grote QR-code die je kunt scannen met je telefoon. Deze code moet je scannen om WhatsApp in Chrome te kunnen gebruiken.

Klik vervolgens in je WhatApp-scherm op ‘Instellingen’ en vervolgens kies je voor ‘WhatsApp Web’. Richt je camera op de QR-code van je scherm en scan de code. En voilà. Je ziet nu op je computer een WhatsApp-pagina waarin je links al je contacten ziet staan. Zoals je ziet kun je nu makkelijk berichten versturen naar je personen.

4. Snelkoppeling

Geen zin om telkens de app te moeten openen als je met één persoon wilt appen? No worries,hoeft ook niet. Tenminste als je een Android-telefoon hebt. Je kunt heel eenvoudig snelkoppelingen maken naar specifieke gesprekken op het hoofdscherm van je telefoon. Kies ‘Meer’’ in het chatmenu en tik dan op de ‘Snelkoppeling maken’ om dit te doen.

5. Enter
Hoevaak gebruik je de ‘Return’-knop nou eigenlijk in WhatsApp? Bijna nooit, toch? Benut ‘m dan door hem als Enter-knop te gebruiken om je getypte tekst direct te versturen. Om deze functie te activeren ga je naar ‘Gespreksinstellingen’ en vink je ‘Verzenden met Enter’ aan. Deze optie is niet beschikbaar in de iPhone-variant van WhatsApp!

6. Profielfoto uitschakelen
Soms wordt je door mensen toegevoegd in een groepschat. Kan ontzettend leuk zijn, maar of je erop zit te wachten is een tweede. Al die mensen kunnen dan ook je profielfoto zien en deze aan het nummer te koppelen. Iets waar je al helemáál niet op zit te wachten. Je kunt er gelukkig voor kiezen om onzichtbaar te zijn voor deze mensen. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Account’ > ‘Privacy’ > ‘Profielfoto’ > ‘Mijn Contacten’.

Lees ook: Life Hack: Het geheime emoticon-toetsenbord op je iPhone

Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook