Facebook Messenger heeft een geheime gespreksmap

Facebook Messenger is een geweldige uitvinding, maar niet als je de helft van je gesprekken niet binnenkrijgt... Ja, dat...

Lees ook

Facebook Messenger is een geweldige uitvinding, maar niet als je de helft van je gesprekken niet binnenkrijgt… Ja, dat komt dus vaak voor dankzij de geheime gespreksmap van Facebook. Maar daar gaan we nu verandering in brengen!

Even gemist

Grote kans dat je er vorig jaar van stond te kijken toen er een ‘overige’ map bleek te bestaan op Facebook Messenger, waar de berichten van mensen waarmee je niet bevriend was in kwamen te staan. Facebook veranderde dit toen. Mensen waarmee je niet bevriend bent, maar die jou wel een bericht willen sturen, versturen nu een berichtverzoek. Deze kan de ontvanger lezen en vervolgens bepalen of ze behoefte aan communucatie hebben of niet. Maar dacht je hiermee van de ‘overige’ map af te zijn? Wrong!

Sesam, open!

Er is nog steeds een manier waardoor je berichten mis kunt lopen. Er is namelijk nóg een geheime map. Facebook filtert bepaalde berichtverzoeken. Je kunt dit vergelijken met de spam-box van je mail. Wil je ze toch zien? Dat doe je zo via je laptop of desktop: je klikt op het berichten-icoontje bovenin. Onder ‘recent’ zie je al je chats staan. Ga naar de ‘berichtverzoeken’ ernaast en klik op ‘gefilterde verzoeken weergeven’. Nu kun je alles zien.

Op je mobiel ga je naar Instellingen > Personen > Berichtverzoeken > Gefilterde verzoeken weergeven. Tadaaa, ook hier verschijn nu de lijst van gesprekken die je -bijna- over het hoofd had gezien. Handig!

Lees ook: Zien wie jou niet heeft geaccepteerd als vriend op Facebook? Dat kan!

Bron: Metro.co.uk, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook