Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hierdoor denk je wel twee keer na voordat je een appel eet...

Met een killer body in je achterhoofd probeer je iedere dag braaf twee stukken fruit te eten. Maar zijn appels dan wel d...

Hierdoor denk je wel twee keer na voordat je een appel eet...

Met een killer body in je achterhoofd probeer je iedere dag braaf twee stukken fruit te eten. Maar zijn appels dan wel de slimste keuze? Na het zien van deze video, denk je voortaan wel twee keer na...

Hapje?

Voordat appels in de supermarkt belanden, worden ze van het platteland geplukt. De appelboeren sprayen de vruchten in met een wax, zodat de appel beter en langer houdbaar is. Ja ja, we weten dat je dat weet. Maar je appel even snel onder de kraan houden is lang niet genoeg om hem schoon te krijgen.

De grote schoonmaak

Door kokend water over de appel te gieten, kun je duidelijk zien hoeveel wax er eigenlijk op zit. Om dit eraf te krijgen heb je niet alleen lauwwater nodig, maar ook baking soda en citroensap. En dan moet je gaan schrobben, écht schrobben. Of je schilt hem gewoon, natuurlijk.

Bekijk snel onderstaand filmpje.

Lees ook: Dit gebeurt er als je fruit niet wast voor je het eet

Bron: Littlethings.com, Beeld: Istockphoto, Littlethings.com