Vrouw valt 240 kilo af, maar voelt zich nog steeds ongelukkig

Honderden kilo's afvallen, en je vervolgens nog steeds dik voelen. Het overkwam Christina Phillips die meedeed aan het T...

Lees ook

Honderden kilo’s afvallen, en je vervolgens nog steeds dik voelen. Het overkwam Christina Phillips die meedeed aan het TLC programma ‘My 600lb Life‘ waarbij ze uiteindelijk 240 kilo verloor. Tot op de dag van vandaag voelt ze zich echter nog hartstikke dik.

Afgevallen

In 2014 was Christina te zien in het bekende TLC-programma over extreem zwaarlijvige mensen die gevolgd worden tijdens hun weg naar een slank lichaam. Back in 2014 woonde Christina bij haar ouders in huis en was ze volledig afhankelijk van haar man. Ze was zo groot en onstabiel dat ze het huis niet uitkwam. In de show kreeg ze een maagverkleining waardoor het afvalproces enorm versneld werd. In het totaal viel ze zo’n 240 kilo af. Het leek erop dat Christina alles bereikt had waar ze alleen maar over had kunnen dromen. Het tegendeel bleek helaas waar…

Ongelukkig

Nu, twee jaar na de show, heeft Christina nog steeds moeite met accepteren dat ze zoveel kilo’s is afgevallen. Voor haar voelt het vaak nog als of ze nooit die 240 kilo verloren is. Toch is er veel in haar leven veranderd, zo was ze vroeger compleet afhankelijk van haar man en ging ze nooit naar buiten. Stiekem heeft ze best moeite gehad met haar nieuwe vrijheid. Het huwelijk tussen haar en haar former hubby is vorig jaar stukgelopen om diezelfde reden. Echter was het niet doordat Christina moeite had met haar vrijheid, maar haar man.

Daarnaast is ze ook continu bezig met haar gewicht, omdat ze vrienden, familie en kennissen wil bewijzen dat ze op gewicht kan blijven, is ze langzaam geobsedeerd geworden door haar gewicht. Ze is vastberaden niets aan te komen en voor altijd op gewicht te blijven. Wat natuurlijk een goede instelling is, áls je er goed mee om kunt gaan. Wanneer ze op de weegschaal stapt en ziet dat er wat gewicht bij is gekomen, eet ze dagenlang niet en hongert ze zichzelf uit.

Psycholoog

Inmiddels heeft Christina regelmatig gesprekken met een psycholoog. Die helpt haar om haar nieuwe leven en leefstijl te accepteren, zodat ze volop kan genieten als ze naar buiten gaat. Ook is het voor Christina belangrijk zich niet meer zo te focussen op de mening van anderen. Uiteindelijk zou ze zichzelf dan ook niet meer zo uithongeren wanneer ze de weegschaal iets omhoog ziet gaan. Dit alles is te zien in het nieuwe TLC programma ‘My 600lb Life: Where Are They Now?‘. Voor- en na foto’s van Christina kun je HIER bekijken.

Lees ook: Top 4 afval-geheimen van celebrity diëtist Philip Goglia

Bron: Dailymail.co.uk, Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws

Zie ook