Je WhatsApp-gesprekken zijn niet zo privé als je denkt

Eerder deze week werd bekend dat WhatsApp end-to-end encryption heeft uitgerold, wat betekent dat buitenstaanders niet m...

Lees ook

Eerder deze week werd bekend dat WhatsApp end-to-end encryption heeft uitgerold, wat betekent dat buitenstaanders niet meer mee kunnen lezen. Goed nieuws, op het eerste gezicht. Maar tot in hoeverre is het écht waar dat jouw berichten nu zijn versleuteld?

Privacy

Hoewel ze het wel beweren, is niet alle informatie nu geheim. Op de privacy-pagina van WhatsApp staat namelijk nog steeds dat ze metadata houden. Ze kunnen geen berichten meelezen, maar kunnen wel zien dat er een bericht is verstuurd, wanneer deze is verstuurd, wie het heeft verstuurd en wie het heeft ontvangen. Als deze info op de servers van WhatsApp staat, kunnen hackers en de regering het ook zien, schrijft Independent.

Erg?

Of we ons zorgen moeten maken? Daar wordt nog volop over gediscussieerd. Het is mogelijk dat je door middel van deze gegevens veel over iemands leven te weten kunt komen, beweren sommige experts. Anderen claimen juist dat het geen precieze details over mensen bevat en er dus niet veel mee gedaan kan worden.

Lees ook: 6 WhatsApp hacks die je moet weten

Bron: Metro.co.uk, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook