Grazia eet bij… Yoepz Kip en Kreeft

Bij Grazia proberen we graag iets nieuws uit. Deze keer geen viral challenges. Nee, wij gingen op bezoek bij één van de...

Lees ook

Bij Grazia proberen we graag iets nieuws uit. Deze keer geen viral challenges. Nee, wij gingen op bezoek bij één van de nieuwste places to be in Amsterdam. Hét walhalla voor kip en kreeft liefhebbers: Yoepz Kip en Kreeft.

Kip en kreeft

Met Yoepz Kip en Kreeft zijn we weer een hotspot rijker. Gelegen in Amsterdam Zuid, in het monumentale pand op het hoekje van het Cornelis Troostplein op de Ferdinand Bolstraat om precies te zijn, bevindt zich het trendy restaurant. Op deze ruime locatie met een Mediterranean touch, kun je in een heel ongedwongen sfeer genieten van al het lekkers. Zoals de naam al doet vermoeden eet je bij Yoepz gerechten met kip en kreeft, die je bij uitstek eet met je handen. En zoals een écht kreeft restaurant betaamt krijgt iedereen vóór het eten een heuse Yoepz-slab om en staan er wasbakken paraat om je op te frissen na het eten.

Mix and match

Wij waren onder de indruk van het menu dat het restaurant hanteert. De toppers van de kaart zijn zonder twijfel de hele scharrelkip en de hele Canadese kreeft, maar ook bij de lobster roll werden de vingers afgelikt. De kip wordt bereid volgens de Portugese butterfly methode, waarbij hij wordt opengeknipt en gelijkmatig wordt gegrild op een Portugese kippengrill, en komt met zowel piri piri-saus, als chimichurri en de kreeft wordt traditioneel a la plancha bereid. Hierbij kun je kiezen tussen bearnaisesaus of limoen-mayonaise. Beide gerechten worden geserveerd met kraakverse friet en heerlijke coleslaw.

Heb je een paar twijfelaars aan tafel? Zelfs degenen die de grootste moeite hebben met kiezen, kunnen genieten van al het lekkers. Kies voor de surf and turf special: een halve kip én een halve kreeft met frietjes en coleslaw. Heb je vegetariërs aan tafel? No worries, ook aan hen is gedacht. Zo is er een vegetarische salade met ei, zongedroogde tomaat, asperge, haricots verts en feta én een vegetarische pasta met wilde champignons en truffel-roomsaus.

Bij Yoepz kun je overigens niet alleen terecht voor een overheerlijk avondmaal; de broodjes, soepen, salades en wraps maken het ook een geschikte plek om te lunchen. Ook voor de borrel zit je hier goed (want, kreeftbitterballen en Turks brood met kreeft aïoli), om nog maar te zwijgen over de gin tonics. Drie woorden: to die for.

Wie, wat, waar?

Ferdinand Bolstraat 188A
1072 LV Amsterdam
Telefoon: 020 237 43 21
Website: http://amsterdam.yoepz.nl

Dagelijks geopend vanaf 11:00

Beeld: Yoepz, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook