Thijs Römer is bang om zichzelf binnen een week dood te drinken

Thijs Römer worstelt al langere tijd met een alcoholverslaving. De acteur heeft een half jaar geleden met zichzelf afges...

Lees ook

Thijs Römer worstelt al langere tijd met een alcoholverslaving. De acteur heeft een half jaar geleden met zichzelf afgesproken dat hij twee jaar lang geen alcohol meer drinkt. Tot nu toe gaat het goed, en heeft hij zijn borrel verruild voor af en toe wat drugs. Toch is hij bang dat de alcohol nog flinke gevolgen gaat hebben op zijn leven in de toekomst.

Dooddrinken

“Ik heb met mezelf afgesproken dat ik het twee jaar ga volhouden”, vertelt Thijs aan Volkskrant Magazine. Maar de acteur kan nu al niet wachten tot hij weer zijn eerste drankje kan inschenken. “Ik weet dat Theo (Van Gogh, red.) ook wel eens een tijdje niet dronk en dan ruim van te voren de flessen klaar zette die hij zou gaan drinken als hij weer begon. Daar ben ik mentaal ook al mee bezig.” Thijs heeft daarentegen nog geen flessen klaar gezet. “Maar och man, ik ben bang dat ik zometeen twee jaar ben gestopt en mezelf daarna in een week dooddrink.”

Van drank naar drugs

In plaats van alcohol grijpt de ex van Katja Schuurman nu naar de drugs. “Drugs vind ik echt hartstikke lekker op zijn tijd. Ik kan het iedereen aanraden, haha.” Naar eigen zeggen helpt het hem tegen de stress. “Met drugs verdwijnt dat een beetje en kom je tot het besef dat het allemaal niet zoveel uitmaakt. Net als met twee glazen wijn. Oh, ik mis het drinken echt. Ik vind het bij vlagen allejezus saai in mijn leven.”

Hobby

In een eerder interview met de Nieuwe Revu vertelde de acteur: “Het was naast m’n werk een soort dagelijkse hobby. Dat ik me in de roes lekkerder voelde dan zonder. Heel lang vond ik het nuchtere leven een stuk minder leuk na drie glazen wijn.” Daarna meldde weekblad Weekend dat Thijs zich tijdens zijn eenzame avondjes na de scheiding met Katja Schuurman vaak stortte op de alcohol.

De waarheid

Thijs laat in een interview weten dat het interview in de Nieuwe Revu uit zijn verband is getrokken. “Iedereen heeft zo zijn liefhebberijen, laat ik het zo noemen: zijn hobby’s. En je moet soms wel rekening houden met dat je het niet te ver laat gaan. Maar dat gaat op dit moment hartstikke goed.” Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan over een alcoholprobleem. Eind vorig jaar had de acteur namelijk een alcoholslot op zijn auto.

Lees ook: Katja Schuurman openhartig over mislukt huwelijk

Bron: RTL Boulevard, RTL Nieuws, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook