Met dit trucje kun je een onrijpe avocado toch eten

Hoe vervelend is het als je een avocado koopt en er thuis achter komt dat ie toch nog niet rijp is en opeten dus nog gee...

Lees ook

Hoe vervelend is het als je een avocado koopt en er thuis achter komt dat ie toch nog niet rijp is en opeten dus nog geen optie is? Jup, héél vervelend. Waarschijnlijk heb je ‘m toen maar bewaard en met tegenzin iets anders in elkaar geflanst, maar dat blijkt nu helemaal niet meer nodig. Er is namelijk een trucje waarmee een je ‘m binnen 10 minuutjes alsnog kunt eten!

Het trucje

En nee, dat is niet terug naar de supermarkt gaan om een ‘dure’ avocado te kopen die eetrijp is! Het enige wat je nodig hebt is bakpapier, zilverfolie, een oven en een ijskast, oftewel: eigenlijk alles wat je waarschijnlijk al in huis hebt. Rol de avocado in zilverfolie en leg deze op het bakpapier. Zet je oven op 95° en plaats het geheel in de oven. Na tien minuutjes haal je de avocado uit de oven, leg je ‘m in de koelkast om af te koelen en klaar is kees!

Hoe het werkt

Ja, zo simpel is het echt! Avocado’s produceren namelijk ethyleen, een gas dat ervoor zorgt dat ze rijpen. Normaal gesproken (in een open ruimte) wordt dit heel langzaam afgescheiden en duurt het daarom erg lang voor ie daadwerkelijk rijp is. Door het bovenstaande trucje te gebruiken komt het stofje in grotere concentraties vrij rond de vrucht en is ie dus binnen no time rijp.

Lees ook: Dit gebeurt er als je elke dag een avocado eet

Bron: Marie Claire UK, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook