Dit is waarom alle beautyguru’s knoflook aanraden bij de gezichtsverzorging

Wie mooi wil zijn moet soms pijn lijden, maar moet soms ook vieze dingen doen. Vorige week schreven we al over make-upgu...

Lees ook

Wie mooi wil zijn moet soms pijn lijden, maar moet soms ook vieze dingen doen. Vorige week schreven we al over make-upguru’s die uien op hun wenkbrauwen smeerden en dit als een absoluut wondermiddel zagen. Nu hebben de beautybloggers weer een nieuwe hype uitgevonden op beautygebied, en het is niet simpelweg iets wat je kunt doen als je een gewone 9-tot-5-baan hebt!

Knofje

De nieuwste trend is namelijk om knoflook op je gezicht te smeren. Jakkie! Knoflook schijnt ontsmettend te zijn, en daarom een wondermiddel te zijn tegen puitjes. Beautyvlogger Farah Dhukhai zweert bij knoflook tegen puistjes. Op haar Instagram zet ze een filmpje van haar puistje, die ze vervolgens insmeert met een teentje knoflook en vervolgens is het puistje weg! Ze schrijft bij de foto: “Maak wat sneetjes in het teentje knoflook en smeer je puistje in. Laat het ’s nachts inwerken, en de volgende ochtend word je wakker zónder puistje. Werkt ook bij grotere, onderhuidse puisten!”

Let op

Knoflook is een eigenlijk een bolletje met superheldenkrachten. Zo helpt het tegen een hoge bloeddruk en zou het je cholesterol verlagen, maar is het daarnaast ook nog eens erg lekker. Maar hoe werkt knoflook nu eigenlijk op je puistje? Knoflook heeft een antimicrobiële werking, wat betekent dat de chemische verbindingen in de rauwe teentjes de roodheid en grootte van je puistje kunnen laten afnemen. LET OP: dit stofje, allicine, kan ook leiden tot pijnlijke blaren op de huid wanneer je het rechtstreeks aanbrengt. Kijk dus héél er goed uit als je dit graag wil proberen, want we hebben je gewaarschuwd.

Bekijk het filmpje hieronder.

Lees ook: Met deze truc groeit je haar 2 centimeter per week

Bron: ELLE, Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws

Zie ook