Dit is waarom je wenkbrauwen nooit gelijk zijn

Grondig epileren en vervolgens je wenkbrauwen een beetje bijtekenen. Het resultaat? Vaak zijn ze nog steeds ongelijk......

Grondig epileren en vervolgens je wenkbrauwen een beetje bijtekenen. Het resultaat? Vaak zijn ze nog steeds ongelijk… Niks lijkt te helpen en ze zijn nooit helemaal on fleek. Toch hebben we goed nieuws: het ligt helemaal niet aan jouw make-up skills. Het heeft namelijk een hele andere reden!

Wetenschappelijke verklaring

Tonya Crooks deed onder andere de wenkbrauwen van Megan Fox, Eva Mendes en Fergie en legt uit dat er een wetenschappelijke verklaring is voor dit probleem. “Elke wenkbrauw heeft andere spierbeweging. Dit kan een gevolg zijn van je slaappositie. De spieren aan de kant waar je op slaapt zijn zwakker dan aan de andere kant. Zo is de huid aan ene gezichtshelft van veel vrouwen minder elastisch omdat ze hier ’s nachts mee om hun kussen liggen. Hierdoor kunnen wenkbrauwen bijvoorbeeld een beetje gaan hangen”, aldus de schoonheidsspecialiste. Een andere reden achter de asymmetrie van wenkbrauwen is je natuurlijke gezichtsuitdrukking.

De oplossing

Ook geeft Tonya een tip om je wenkbrauwen zo gelijk mogelijk te krijgen. “Het eerste wat ik doe bij mijn klanten is de wenkbrauwen in evenwicht brengen. Dat betekent wat plukken aan de ene kant, en bijtekenen met een potlood aan de andere kant.” De schoonheidsspecialiste raadt aan om telkens een klein beetje verder van je spiegel te gaan zitten. “Je moet regelmatig naar het hele gezicht kijken. De ene wenkbrauw heeft wat meer kleur aan de neus nodig, de andere vraagt wat retouches aan de kant van de slaap.”

Lees ook: Vrouw laat wenkbrauwen tatoeëren en het gaat he-le-maal mis

via GIPHY

Bron: Look, Beeld: Istock

Laatste nieuws