Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: De garnalen en avocado-salade van Noortje Nerlaar.
Kopen (2 personen)
1 rode peper (1/2 als je het iets minder pittig wil)
2 teentjes knoflook
1 avocado
200 gr cherrytomaatjes
200 gr grote garnalen (pers of uit diepvries)
Olie om te bakken
75 gr sla
1 citroen
75 ml yoghurt
Peper en zout
Aan de slag!
Begin met het fijn snijden van de rode peper (zonder zaadjes!) en de knoflook. Verhit vervolgens de olie in een pan en doe daar de garnalen in. Worden ze mooi roze (na ongeveer 2 minuten)? Voeg hier dan de rode peper en knoflook aan toe. Bak het vervolgens nog zo’n 2 a drie minuten terwijl je roert.
Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Vervolgens kun je het vruchtvlees in blokjes snijden. Doe de sla in kommetjes en voeg hier de blokjes avocado aan toe. Daarna kunnen de in stukjes gesneden tomaatjes erbij. Hierna kun je de garnalen erbij doen. Alles in de kommetjes? Rasp de citroen en pers het sap uit. De rasp en citroensap moet je door de yoghurt kloppen. Maar de dressing vervolgens af met wat peper en zout. Doe wat dressing over de salade en klaar is Kees!
Lees ook: Recept: Wilde-zalm salade zoals die van Kasia Rain
Bron: Leukerecepten.nl, Beeld: Istockphoto