Schokkend nieuws over WhatsApp…

Nieuwe features op WhatsApp die de chatdienst nóg beter maken en die exclusief voor jou beschikbaar zijn, omdat je behoo...

Lees ook

Nieuwe features op WhatsApp die de chatdienst nóg beter maken en die exclusief voor jou beschikbaar zijn, omdat je behoort tot de groep actieve gebruikers van de app. Het klinkt verleidelijk, maar trap er niet in als je deze melding krijgt…

WhatsApp Gold

Niet iedereen krijgt de uitnodiging, maar sommige WhatsApp-gebruikers worden onderworpen aan de vraag of ze exclusief gebruik willen maken van WhatsApp Gold. Hiervan wordt gezegd dat alleen celebs er gebruik van kunnen maken en dat je door de upgrade onder meer de mogelijkheid zou hebben om te videochatten, gênante berichtjes te verwijderen voordat de ander ze leest én honderd foto’s (in plaats van tien) in één keer te kunnen verzenden.

Virus

Klinkt veelbelovend, maar niets blijkt minder waar. Klik je namelijk op de downloadknop, dan wordt je telefoon besmet met een naar virus. Er bestaat geen next level WhatsApp zoals de Gold-versie belooft; wat je in werkelijkheid binnensleept is een programmaatje waarmee hackers gemakkelijk je telefoon in kunnen.

Android

Tot nu toe zouden vooral Android-gebruikers last hebben van de nepmelding. Degenen die geklikt hebben, worden geadviseerd een antivirusprogramma te installeren en in het vervolg alleen apps uit de Google Play Store te downloaden.

Wees dus gewaarschuwd. Krijg je de uitnodiging, klik dan direct op ‘verwijderen’…

Lees ook: WhatsApp zal nooit meer hetzelfde zijn

Bron: Metro UK / Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook