Josje: ‘Kritiek op mijn uiterlijk of kleding boeit me geen reet’

Bye bye regenboogjurkjes. Na het laatste optreden onlangs, is het K3-tijdperk voor Josje nu echt voorbij. Hoogste tijd v...

Lees ook

Bye bye regenboogjurkjes. Na het laatste optreden onlangs, is het K3-tijdperk voor Josje nu echt voorbij. Hoogste tijd voor het grote K3 farewell interview.

De blondine is regelmatig het gesprek van de dag door haar volgens sommigen bad girl behaviour. Zo ging ze voor een blauwe coupe, probeerde ze drugs uit voor een programma, werd ze gespot met een stoere lippiercing en plaatste ze onlangs een pikante foto.

Volwassen vrouw

Hoe ze daar zelf over denkt? “Mensen vergeten wel eens dat ik buiten K3 nog gewoon een leven heb en een volwassen vrouw ben. Als ik dan weer een impulsieve actie had, die niet in het vrolijke en lieve K3-plaatje paste, was dat soms even schrikken. Snap ik ook wel, maar ik heb daar niet zo mee geworsteld. Omdat ik me altijd zo heb gedragen en opgesteld, dat het kon prikkelen, maar niet shockerend was” vertelt ze. “Wat je wel merkt, is dat anderen snel een mening over je hebben. Er zijn mensen, die vinden het niet kunnen dat ik naar een rockfestival ga, een grill in mijn mond heb of een tatoeage laat zetten.”

Rebel

Toch is Josje helemaal niet veranderd sinds het K3 avontuur. “Ik ben altijd open minded geweest, misschien is dat de rebel in mij. Als ik blauw haar wil hebben, doe ik dat. Sommige mensen vinden dat heftig, terwijl ik denk: Leuk toch? Ik probeer graag nieuwe trends uit en hou er niet van om altijd mee te gaan in de massa. Iedereen moet daar vrij in zijn, zonder veroordeeld te worden. Ik trek me er niets van aan wat anderen over mijn neuspiercing roepen. Ik draag hem nog steeds en vind ’m nog steeds mooi.”

Olifantenhuid

Hoewel ze inmiddels een aardige olifantenhuid heeft ontwikkeld, betekent dat niet dat niks haar raakt. “Kritiek op mijn uiterlijk of kleding boeit me geen reet. Maar als het gaat om wie ik ben als persoon, kan het me wel raken. Als dat gebeurt, moet ik mezelf er altijd even aan herinneren: jij kent mij helemaal niet, waar is het op gebaseerd? In de loop van de jaren heb ik een olifantenhuid gekregen, maar ik ben ook maar een mens, hè.”

Het hele interview lezen? De nieuwe Grazia ligt vanaf morgen in de winkel!

Tekst: Anette de Vries, Fotografie: Martijn Senders

Laatste nieuws

Zie ook