Wat er met je gezicht gebeurt na een avondje stappen

Ben jij gisteravond gaan stappen en heb je iets te veel genoten van de shotjes tequila, wijntjes of andere drankjes? Ai,...

Ben jij gisteravond gaan stappen en heb je iets te veel genoten van de shotjes tequila, wijntjes of andere drankjes? Ai, grote kans dat je nu last hebt van een kater! Maar wat doet zo’n avondje uit (naast die nare hoofdpijn) eigenlijk met je? Wij kunnen je alvast verklappen: je wordt er in ieder geval niet blij van!

1) Je huid verlangt naar water
Jup, we’ve all been there: die eeuwig durende nadorst. Maar hoe komt dat? Door de alcohol maakt je lichaam minder anti-diuretische hormonen aan, waardoor de huid, net als de rest van het lichaam, uitdroogt. Een uitgedroogde huid is daarentegen niet hetzelfde als een droge huid. Als je huid uitgedroogd is, kan deze namelijk strak aanvoelen maar nog steeds oliën produceren. Wil je dit voorkomen? Drink dan tijdens een avondje stappen tussendoor ook wat glazen water. Niet alleen beter voor je huid, maar je voelt je de volgende dag ook beter.

2) Je huid heeft een vitaminetekort
Dankzij de alcohol verlies je heel wat vitamine A, welke een grote rol speelt bij de vernieuwing van de cellen. En door dat vitaminetekort verliest de huid zijn glans. Het enige glansje dat te zien zal zijn, is de tequila die je eruit zweet…. Om zoveel mogelijk vitamine A terug te krijgen in je systeem kun je het beste brunchen met zuivel, vlees en groentes zoals pompoen en wortelen.

3) Je voelt je opgeblazen
En het is niet alleen een gevoel! Je gezicht ziet er namelijk écht dikker uit omdat de huid door het tekort aan water en vitamine opzwelt. Daarnaast is de kans groot dat je door al die drankjes veel meer suiker hebt binnengekregen dan de aanbevolen hoeveelheid. Volgens LiveStrong kan dit ervoor zorgen dat je lichaam meer vocht vasthoudt en je gezicht zich hierdoor nog meer opzwelt.

4) Je gezicht is rood
Wanneer je wakker wordt is je gezicht roder dan normaal. Niet door de gedachte aan alle dingen die je in je dronken bui hebt gedaan, maar echt door de alcohol. Een van de effecten van alcohol is dat het zorgt voor een verhoogde bloedstroom en dit kan dan weer leiden tot verwijde bloedvaten. En let op: overmatig drinken kan leiden tot blijvende schade!

5) Slechte nachtrust
Alcohol is dé boosdoener als het gaat om nachtrust. Het vermindert de hoeveelheid remslaap die je krijgt, waardoor je de volgende ochtend nog erg moe bent. En donkere kringen, gezwollen ogen en een doffe huid maken je gezicht niet bepaald mooier natuurlijk…

Lees ook: Mensen met déze naam worden snel dronken

Bron: Elite Daily, Beeld: Istock

Laatste nieuws