Mensen die dit doen zijn gelukkiger en hebben meer zelfvertrouwen

Heel gelukkig zijn en een flinke portie zelfvertrouwen hebben... Dat klinkt als muziek in de oren! Een nieuw onderzoek w...

Lees ook

Heel gelukkig zijn en een flinke portie zelfvertrouwen hebben… Dat klinkt als muziek in de oren! Een nieuw onderzoek wijst uit dat dat voor mensen is weggelegd die een bepaald ding regelmatig doen. Enne, grote kans dat jij dit ook regelmatig doet!

En daar blijft het niet bij!

Wat bleek? Mensen die lezen zijn gelukkiger én zelfverzekerder! Zo’n 2000 volwassenen deden mee aan het onderzoek en werden ondervraagd over hun leesgewoontes. Zo werd er gevraagd wanneer en wat ze graag lezen.

En het bleef niet bij gelukkig en zelfverzekerd zijn. Zo voelde 27% van de ondervraagden zich meer geïnspireerd en gemotiveerd om iets positiefs uit het leven te halen en liet bijna de helft van hen weten zich sympathieker te voelen tegenover anderen. Tot slot bleek het ook een ideale manier om even te relaxen. 41% van de deelnemer verkiest een avondje met een goed boek namelijk boven een avondje uit met vrienden. Dus het is vrij simpel: haal die boeken maar weer tevoorschijn!

Lees ook: Mensen met déze namen zijn een genie

Bron: Girlscene, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook