Mattie verbreekt stilte over familie-drama

Mattie Valk was wekenlang afwezig bij zijn Qmusic radioprogramma, nadat bleek dat zijn te vroeg geboren tweeling ni...

Lees ook

Mattie Valk was wekenlang afwezig bij zijn Qmusic radioprogramma, nadat bleek dat zijn te vroeg geboren tweeling niet van hem was. Vandaag verbreekt hij eindelijk de stilte.

Er gingen de afgelopen weken veel geruchten over de situatie van Mattie. Zo zou hij zijn vriendin Kirsten uit huis hebben gezet en geen contact met hebben met de tweeling. Later bleek Kirsten weer wel in het huis te wonen. Nu doet Mattie zelf zijn verhaal.

Brief

Vanochtend was Mattie voor het eerst weer te horen in zijn QMusic programma Mattie & Wietze. “Ik sta met mijn hart in mijn keel hier. Ik heb natuurlijk geen oog dicht gedaan. Alsof je 10 jaar was en van een hoge duikplank moest springen, zo voel ik me nu”, begon hij. Aan het einde van het ochtendprogramma ging hij in op Kirsten, de tweeling en de afgelopen weken van zijn leven door middel van een zelfgeschreven brief.

“Hoe het met mij gaat is de afgelopen weken vaak gevraagd. Dat was moeilijk te zeggen, omdat ik het simpelweg niet wist. Ik ben veel aan het verwerken. Ik heb het liefst zin in saaie dagen, in normale dagen. Ik vind het spannend om hier te zijn. Het is fijn hier te zijn. Soms heb ik het gevoel dat ik de wereld aan kan en vijf uur later stort ik in. Het gaat beter, maar ik merk dat ik er nog niet ben.”

De tweeling

Op de vraag van zijn collega én vriend Wietze hoe het met de kinderen gaat, antwoordt hij: “Ik ken de details niet, maar het gaat goed met de kinderen. Ze hebben wat hobbels moeten doorstaan, maar het worden prachtige meiden en daar ben ik heel blij mee. De tijd moet uitwijzen hoe de relatie met de kinderen wordt. Voor nu gaat iedereen zijn eigen weg, maar ik heb nu veel passen achteruit gedaan.” Over Kirsten zegt hij: “We zijn in goede harmonie dingen aan het afronden.”

Zware tijd

Begin dit jaar werd Qmusic-dj Mattie vader van een tweeling, genaamd Vesper en Bo. “Na een zwangerschap van bijna 26 weken is onze tweeling geboren. Iedereen die er een beetje verstand van heeft, weet dat dit veel te vroeg is”, vertelde hij destijds. Toen kwam er een plot twist die niemand zag aankomen: Mattie bleek niet de biologische vader te zijn van de twee meiden.

“De kwetsbaarheid van twee pasgeboren kinderen brengt me naar plekken van mezelf die ik nog niet kende. Er is in de meeste extreme vormen angst, geluk, verdriet. Maar de afgelopen periode heeft vooral ongeloof de boventoon gevoerd toen bleek dat ik niet de biologische vader ben van de twee vechtertjes”, liet hij door middel van een brief weten.

Bron: Qmusic, AD, Telegraaf, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook