Eva Simons: ‘Ik vind dat ik bij Idols veel te lief ben!’

Zangeres Eva Simons (32) maakt zich op voor de finale van Idols, deze week. Als jurylid komt ze soms pittig uit de hoek...

Lees ook

Zangeres Eva Simons (32) maakt zich op voor de finale van Idols, deze week. Als jurylid komt ze soms pittig uit de hoek en ontvangt dan ook regelmatig kritiek. Hoe denkt ze daar zelf over?

Heftig

“Ik was bang om als jurylid van Idols telkens in lachen uit te moeten barsten. Dat doe ik thuis namelijk wel als ik kijk. Ik probeer serieus te reageren als iemand voor me staat en te voorkomen dat iemand zich rot voelt”, begint ze. “Bij deelnemer Mostafa, die later een rechtszaak tegen Idols aanspande, dacht ik dat hij voor de grap zo slecht zong. Maar die jongen was serieus. Dat vind ik achteraf wel heftig.”

Maar ze schrikt niet als ze zichzelf in Idols terugziet op tv. “Nee, ik vind juist dat ik bij dit programma veel te lief ben! Ik weet dat ik een flapuit ben en slik daarom bij Idols vaak bewust te harde woorden in om een deelnemer niet te kwetsen.”

Te hard? Nee.

Ze is het dan ook niet eens met het algemene commentaar dat de Idols jury te hard is. “Ik kan zo veel harder zijn… Als je als artiest wilt groeien, moet je kritiek ontvangen. Veel mensen willen alleen maar horen hoe goed ze zijn. Als je bij Idols auditie doet, ben je er blijkbaar nog niet en wil je jezelf verbeteren. Als mensen me dan hard noemen, vraag ik me af wat ze van me willen. Ga dan naar huis, wees gelukkig met het niveau waarop je zit en laat mij met rust.”

Het hele interview lezen? De nieuwe Grazia ligt vanaf morgen in de winkel!

Tekst: Liesbeth Oeseburg, Fotografie: Jasper Suyk

Laatste nieuws

Zie ook