Grazia’s Weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do’s voor het weekend. Van fe...

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do’s voor het weekend. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016.

Fashion + Design Festival Arnhem

Het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) zal dit jaar aftrappen met de ArtEZ graduation shows en de opening van Sonsbeek 2016. Een maand lang viert Arnhem haar creativiteit met exposities, evenementen, shows, voorstellingen, lezingen en workshops. Met de studenten van de internationaal bekende modeafdeling van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten start FDFA op 2 juni. De gehele maand zijn exposities in de stad te vinden; Bas Kosters in het Museum Arnhem en in de binnenstad kostuums van Introdans (van o.a. Hedi Slimane, Mattijs en Corné Gabriëls). Op zondag 5 juni houden de MBO-studenten van Rijn IJssel hun examen modeshow. Een week later op zaterdag 11 juni staat het Modekwartier van Arnhem op haar kop tijdens de jaarlijks terugkerende Nacht van de Mode. 18 juni is geheel geweid aan de man tijdens Men’s Saturday en organiseert Catwalk4U de ArnhemFashion Night in de Eusebiuskerk. Cirque de la Liberté komt vanaf 22juni met hun voorstelling DURF. De volgende dag start de hommage aan choreografe Lucinda Childs tijdens de Introdans End Of Season voorstellingen in het Stadstheater. Ontwerpers verkopen ook dit jaar weer hun oude collecties en stoffen voor leuke prijzen tijdens de lustrum editie van de Arnhemse Stockdagen en ArtEZ sluit het festival af met hun expositie volbeeldende kunst en vormgeving.

Waar: Arnhem
Wanneer: 2 juni 2016 – 3 juli 2016

Love for life

Vrouwen willen over het algemeen veel, maar daarbij de juiste balans vinden is nog wel eens lastig. Meer sporten, gezonder eten, meer tijd voor familie en vrienden, persoonlijke groei en meer ontspannen. Kortom: meer in balans komen in deze drukke en vluchtige tijden. Tijdens het nieuwe event Love for Life – 4 en 5 juni in de Jaarbeurs in Utrecht – doe je hier inspiratie voor op en krijg je tal van handvaten aangereikt om ook daadwerkelijk meer balans in je leven te krijgen. Love for Life richt zich op Food, Body en Mind. Reken op veel goede tips, nieuwe trends, inspirerende sprekers, lekker (gezonde) hapjes en drankjes, de mogelijkheid om te shoppen en uiteenlopende workshops. Daarnaast is Love for Life natuurlijk ook gewoon een gezellig dagje uit!

Waar: Jaarbeurs in Utrecht, dagelijks open van 10.00- 18.00 uur
Wanneer: zaterdag 4 en zondag 5 juni
Kosten: Kaarten aan de kassa kosten €22
Meer info: www.love-for-life.nl

Taste of Amsterdam

Het is inmiddels de smakelijkste traditie van de zomer; Taste of Amsterdam! Van 2 t/m 5 juni tovert het Amstelpark voor de achtste keer om tot een waar culinair walhalla. Tijdens hét restaurantfestival van Amsterdam genieten gasten vier dagen lang van de signature dishes van smaakmakers uit de Nederlandse hospitality-industrie. Met meer gerenommeerde chefs en toprestaurants dan ooit en het gewoonlijke scala aan kookworkshops, cook-offs en proeverijen is het programma van Taste of Amsterdam 2016 om van te gaan watertanden.

Waar: Amstelpark, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 2 en zondag 5 juni
Kosten: Tickets voor Taste of Amsterdam zijn online verkrijgbaar voor €12,- per stuk (inclusief boekingskosten). Elk ticket biedt toegang tot één van de vier dagen. Alle gasten die graag vier dagen toegang hebben, maken dit jaar voor het eerst gebruik van een passe-partout, die voor €22 online verkrijgbaar is.

FISSA keert terug

Twee jaar lang zorgde het populaire feest FISSA elke vrijdagavond voor een uitverkochte Chapter21. Op talloze populaire hiphop-nummers gooide mensen van alle uithoeken van het land hun heupjes los, totdat Chapter21 de deuren moest sluiten. Maar niemand hoeft langer te treuren, want FISSA keert terug! Dit doet zij niet onopgemerkt, want op vrijdag 3 juni 2016 keren zij terug met een knaller van een feest in de Marktkantine in Amsterdam. Dat wil je toch niet missen?

Waar: De Marktkantine, Jan van Galenstraat 6, Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 3 juni 2016, van 22.00 tot 05.00 uur
Kosten: €15,-

Laatste nieuws

Zie ook