Vrouw doodongelukkig na verliezen van 135 kilo

Emma Lovell had eigenlijk altijd een maatje meer en woog op haar zeventiende al ruim 175 kilo. Toch besloot ze daar op e...

Lees ook

Emma Lovell had eigenlijk altijd een maatje meer en woog op haar zeventiende al ruim 175 kilo. Toch besloot ze daar op een dag verandering in te brengen en ging voor een maagband. Maar nu ze maar liefst 135 kilo is afgevallen, is ze doodongelukkig…

Buitenbeentje

Op school werd Emma flink gepest en klasgenootjes maakten zelf koegeluiden zodra ze langsliep. “Ik heb veel tijd alleen doorgebracht in de bibliotheek. Op school at ik nooit omdat ik dan toch gepest werd. Uiteindelijk raakte ik bevriend met enkele leerlingen die een jaar jonger waren. We waren allemaal buitenbeentjes, maar dat vonden we niet erg. We konden tenminste samenspannen. Gelukkig kwam ik bij hen in de klas terecht en was ik van die pestkopjes verlost. En dat zag je ook aan mijn schoolresultaten, plots lukte het wel”, aldus de 35-jarige vrouw.

Ergste periode

Daardoor kwam haar zelfvertrouwen wel een klein beetje terug, maar haar gewicht zat haar alsnog dwars. Emma woog op haar zwaarste punt zelf 219 kilo. Volgens de dokters kwam dat door koolhydraatintolerantie. “Zelfs in mijn ergste periode at ik nog altijd gevarieerd. Het ontbijt sloeg ik wel vaak over. Als ik toch iets naar binnen werkte, was het geroosterd brood of cornflakes. Als lunch nam ik een stuk taart en een blikje cola. ’s Avonds maakte ik zelf iets klaar: pasta in de oven, lasagne of groenten in de wok, maar nooit fastfood. Ik hield het ook altijd bij één portie. Op school vroeg mijn ma vaak of ik stiekem gesnoept had, maar dat was niet het geval. Ik zag mezelf niet als een grote eter, eigenlijk snapte ik er niets van.”

Doodongelukkig

Daarom koos Emma voor een maagband, waar ze snel kilo’s door verloor. In de eerste week verloor ze er vijf en na een maand was Emma al 20 kilo lichter! Maar het verliezen van maar liefst 135 kilo in totaal heeft ook duidelijk haar nadelen… Zo heeft Emma heel erg last van overtollige huid! “Ik heb twintig à veertig kilo huidoverschot, mijn zelfvertrouwen is gekelderd”, aldus de vrouw.

“Ik draag broeken die veel ruimer zijn dan nodig is, anders zou mijn vel er toch maar uit hangen. Mentaal is het veel lastiger voor mij dan vroeger, toen ik dik was. Op dat moment zag ik mezelf tenminste nog graag. Ik dacht dat ik altijd met dat lichaam zou moeten leven en dus aanvaardde ik het gewoon. Ik trok me er niets van aan wat andere mensen dachten, nu voel ik me een kluizenaar.”

Operatie

Het is zelfs zo erg dat ze zich niet uit durft te kleden voor haar vriend. “Hij zegt dat hij me graag ziet, in wat voor omstandigheid ook.” Daarom heeft Emma een GoFundMe-pagina opgericht, waar ze geld op probeert te halen voor een operatie om de huid te verwijderen. Daarop deelde ze ook before & after foto’s van haar gewichtsverlies. Bekijk ze hieronder:

Lees ook: Dít zijn de dieetfabels waar je helemaal niet van afvalt

Bron: HLN, Beeld: Go Fund Me

Laatste nieuws

Zie ook