Zo lees je WhatsApp berichten, zonder dat de ontvanger het kan zien

Wil je nog even wachten met antwoord geven op je date, heb je gewoon geen zin in lange gesprekken met je moeder of zeurt...

Lees ook

Wil je nog even wachten met antwoord geven op je date, heb je gewoon geen zin in lange gesprekken met je moeder of zeurt je zusje aan je hoofd? Je kunt je berichten ook lezen zonder dat de vinkjes blauw worden. En wij vertellen je hoe.

Magic

Je kunt de blauwe vinkjes helemaal uitzetten, maar dan kun jij ook niet zien of jouw berichten al zijn gelezen. Tja, dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig is er een hack waardoor je berichten kunt openen en lezen, zonder dat de ontvanger dat ziet. Klaar voor een beetje magie?

Alles wat je hoeft te doen is je telefoon op vliegtuigstand te zetten voordat je WhatsApp opent. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen verbinding met wifi, 3G of 4G hebt. Je kunt nu dus makkelijk het bericht lezen zonder dat de vinkjes bij de andere persoon blauw worden. Dit gaat namelijk via het internet. Als je klaar bent met lezen, sluit je, terwijl je telefoon nog in vliegtuigstand staat, je WhatsApp weer goed af. Dat betekent (bij iPhone) dat je dubbelklikt op de homebutton en dan WhatsApp weg veegt. Dit doe je ook zo bij Android, maar dan druk je op de multitask knop. Zet nu je vliegtuigstand weer uit en voilà, niemand kan zien dat jij het bericht hebt gelezen!

Wist je trouwens dat je er ook achter kunt komen wie jou de meeste WhatsApp berichten stuurt? Klik hier.

Lees ook: Schokkend nieuws over WhatsApp

Laatste nieuws

Zie ook