Nadja Hüpscher: ‘Dat was een reden om in therapie te gaan’

Van Gouden Kalf naar GTST: Nadja Hüpscher blijft verrassen. De actrice heeft haar eisenlijstje verscheurd en volgt nu ha...

Lees ook

Van Gouden Kalf naar GTST: Nadja Hüpscher blijft verrassen. De actrice heeft haar eisenlijstje verscheurd en volgt nu haar hart. ‘Nu denk ik: Enjoy life en zeur niet zo.’

Therapie

“Rond mijn dertigste had ik een periode waarin ik veel te veel tijd had om na te denken. Dat was een reden om in therapie te gaan. Ik voelde me nutteloos als ik opstond, terwijl ik nu denk: Tjonge, was gaan wandelen op het strand of had een cursus Frans gedaan. Maar ik kan het ook niet helemaal bagatelliseren. Ik voelde me hulpeloos en ben met iemand in gesprek gegaan omdat ik dacht dat zij me misschien kon helpen”, vertelt ze.

Etentje vs joggingbroek

Of ze er iets aan heeft gehad? “Totaal niet, ik ben er zelfs weggegaan. Het enige wat ik me herinner, is dat ik vroeg: ‘Maar hoe zit het dan met relaties?’ Zij antwoordde: ‘Je moet een spel spelen.’ Daar had ik nog nooit van gehoord, dat je in het leven een spel moest spelen. Dat vond ik nog wel leuk. Ik bedacht me dat ik mijn man bij thuiskomst ook kon trakteren op een etentje, in plaats van in een joggingbroek op de wc te zitten, haha.”

Verwend

Ze kijkt dan ook met gemengde gevoelens op die tijd terug. “Ik was denk ik toch een verwend grachtengordelmeisje. Opgegroeid in een fijn gezin. Altijd het zonnetje in huis, niets stond mij in de weg. Dat zorgde op mijn dertigste voor problemen toen ik te maken kreeg met tegenslagen. Ik werd niet meer veel gevraagd als actrice en kinderen krijgen lukte niet. Ik hoopte dat mijn therapeut antwoorden had, maar ik ben erachter gekomen dat ik het zelf moet doen. Misschien was dat ook haar boodschap: tien jaar later kwam ik alsnog tot allerlei inzichten.”

Het hele interview lezen? De nieuwe Grazia ligt vanaf morgen in de winkel!

Lees ook: Nadja: Achteraf gezien ben ik behoorlijk ver gegaan

Tekst: Anette de Vries, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook