Toen & Nu: Jongste bodybuilder ooit

Vijftien jaar geleden was de hele wereld in rep en roer na het zien van de fascinerende 8-jarige bodybuilder. Men noemde...

Lees ook

Vijftien jaar geleden was de hele wereld in rep en roer na het zien van de fascinerende 8-jarige bodybuilder. Men noemde de jongste bodybuilder van de wereld zelfs de kleine Hercules. Richard Sandrak, zoals hij echt heet, was destijds een echte spierbundel. Inmiddels is hij 23 en is hij heel wat veranderd. Benieuwd hoe hij er nu uitziet?

Fame

Op zijn elfde werd Richard benoemd tot World’s Strongest Boy, en met zijn lichaam behaalde hij destijds de voorpagina’s van de kranten. Je herkent de 23-jarige sportieveling echter niet meer terug. Hij is gestopt met gewichtheffen, heeft nu een hipsterbaardje en een paardenstaart. Dat is nog eens een transformatie! Aan Inside Edition vertelt hij: “Ik lift geen gewichten meer. Het begon te vervelen. Ik ben overgegaan op een nieuwe hobby. Ik zet mezelf tegenwoordig in brand.” Hij is namelijk werkzaam als stuntman bij de Universal Studios Hollywood Waterworld Show.

Donkere kant

Toch heeft zijn verhaal ook een donkere kant. Toen Richard nog jonger was, had zijn vader de leiding over zijn strenge fitness-regime. Hij pushte hem te hard voor zijn leeftijd. Toen Richard 11 was moest zijn vader de gevangenis in wegens het mishandelen van zijn moeder. Op dat moment brak Richard alle banden met zijn vader en stopte hij met bodybuilding.

Spijt

Ondanks alles heeft de voormalig spierbundel nergens spijt van. “Ik ben erg trots op mijn verleden. Het is niet iets waar ik me voor schaam, maar ik wil er niet in blijven hangen. In de toekomst? Ik zou graag ingenieur willen zijn bij NASA.” Benieuwd naar zijn transformatie? Klik dan HIER om te kijken hoe hij er vroeger uitzag, en HIER voor nu. Of kijk het filmpje hieronder.

Lees ook: Drastische make-under voor Barbie Look-alike

Bron: Metro UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook