21-jarige trekt voor het eerst bikini aan en gaat viral

De 21-jarige Lesley Miller heeft haar hele leven gewacht tot ze voor het eerst een bikini aan deed. Pas nu durfde ze hem...

Lees ook

De 21-jarige Lesley Miller heeft haar hele leven gewacht tot ze voor het eerst een bikini aan deed. Pas nu durfde ze hem voor het eerst aan, en plaatste ze er een foto van op Facebook. De foto ging helemaal viral, en terecht, want ze is prachtig!

Mooie woorden

Het verhaal achter de foto is namelijk zó krachtig, dat het heel veel mensen emotioneerde. Haar hele leven is de jonge Lesley in strijd geweest met haar lichaam en gewicht. Lesley begint met haar bericht, dat ze plaatste op de pagina Love What Matters: “De laatste 18 jaar van mijn leven heb ik alleen maar gewacht. Ik heb mijn lichaam altijd bedekt en verstopt. Ik beloofde mezelf dat ik mezelf ooit op een dag zou laten zien aan de wereld. Ik wilde eindelijk alle dingen doen waar ik altijd alleen maar van droomde. Ik wilde genoeg zijn. Dun genoeg, gelukkig genoeg, zelfverzekerd genoeg.”

Een levenslange strijd

Ook legt ze uit hoe het voor haar was om met haar lichaam anders te zijn dan anderen, zelfs al op 3-jarige leeftijd. Op haar zevende zat ze al bij een afvalprogramma. Op haar negende ging ze op afval-kamp en op haar elfde onderging ze een operatie om gewicht te verliezen. Op haar 15e begon ze zichzelf te snijden, omdat ze zelf dacht dat ze dat verdiende. Op haar 20e verloor ze de helft van haar lichaamsgewicht in slechts negen maanden.

Inspiratiebron voor anderen

Op haar 21e was ze klaar met wachten, en besloot ze de beroemde foto te maken. “Nu ben ik 21 en heb besloten om mijn eerste bikini te kopen. OOIT! Jullie kunnen het allemaal zien. Een overschot aan huid en rollen vet. Striae, cellulitis, littekens van operaties en littekens die ik mezelf heb aangedaan.” De reacties onder haar foto waren overweldigend. Zelden heeft iemand zó veel losgemaakt op internet. Haar prachtige woorden én foto kun je hieronder bewonderen.

Lees ook: Eva Simons: ‘Vroeger werd ik gepest, omdat ik dik was’

Bron: Metro, Beeld: Facebook, iStock

Laatste nieuws

Zie ook