Real life story: ‘Ik ging van 25 naar 95 kilo in een jaar’

De 27-jarige Brittany Burgunder uit California draagt een heftig verhaal met zich mee. Zo heftig dat ze er nu een boek o...

Lees ook

De 27-jarige Brittany Burgunder uit California draagt een heftig verhaal met zich mee. Zo heftig dat ze er nu een boek over gaat schrijven, om anderen te behoeden voor dit gevaar. Ze ging namelijk in een jaar tijd van anorexia (25 kilo) naar overgewicht (95 kilo). Nu zit ze op een gezond gewicht, en doet ze haar verhaal.

Anorexia

Jarenlang heeft ze gevochten tegen eetstoornissen, maar nu doet ze dan eindelijk haar eerlijke verhaal. “Ik was 13 toen het allemaal begon. Ik voelde me eenzaam, ongelukkig en werd gepest op school. Daarnaast had ik last van depressies, angsten en dwangstoornissen. Door me op eten te focussen vergat ik alles om me heen. Op mijn 18e had ik al drie abonnementen bij verschillende sportscholen, zodat ik niet telkens dezelfde mensen tegenkwam als ik de hele dag aan het sporten was. Voordat ik het doorhad was ik zo obsessief met eten en calorieën bezig en had ik er geen controle meer over.” Na een tijdje was haar anorexia zo erg, dat ze werd opgenomen in het ziekenhuis. De artsen vertelden haar ouders dat ze er rekening mee moesten houden dat ze niet lang meer zou blijven leven, en dat ze maar moesten beginnen met het plannen van haar begrafenis.

Overgewicht

Op miraculeuze wijze kwam Brittany er toch bovenop en mocht ze het ziekenhuis verlaten. “Eenmaal thuis wist ik niet wat ik met mezelf aan moest. Daarom ben ik toen al het voedsel gaan eten wat ik mezelf 7 jaar lang had verboden. Ik begon alles in huis te eten en ik voelde me beter dan ooit. Maar toch was ik ook bang, want ik wist niet hoe ik moest stoppen. Ik kwam zo veel aan dat ik in twaalf maanden tijd van 25 naar 95 kilo ging. Later kreeg ik ook nog boulimia. Het was een vreselijke tijd.”

Gezond

“Het duurde drie jaar voor ik me eindelijk realiseerde wat ik mijn lichaam aandeed. Ik ging onder behandeling voor mijn eetstoornissen en eindelijk ging het beter met me.” Brittany begon zich te focussen op de goede dingen in het leven, ging op paardrijden en tennis en is ook weer een studie begonnen. “Ik probeer mezelf niet meer te wegen op de weegschaal. Benieuwd naar de foto’s van haar periode van anorexia, overgewicht en gezonde gewicht? Klik dan hier.

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook