Heftig: Waarom Kim Kötters zoontje met spoed naar het ziekenhuis moest

Gister bleek dat Muck, het pasgeboren zoontje van Kim Kötter en Jaap Reesema donderdagnacht met spoed naa...

Gister bleek dat Muck, het pasgeboren zoontje van Kim Kötter en Jaap Reesema donderdagnacht met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Wat er precies met het kleine ventje aan de hand was, was niet bekend. Maar nu laat Kim via Facebook weten wat er gebeurd is. En het is behoorlijk heftig…

Enorm geschrokken

“Het nieuws heeft ons alweer ingehaald. Aangezien er van alles over Muck wordt geschreven of verteld.. (En daarna meningen worden gegeven over opvoeding en waardoor het komt) Hierbij het echte verhaal”, begint Kim haar verhaal. “Muck is inderdaad al een paar dagen met spoed opgenomen in het ziekenhuis. (En ik dus ook). Muck heeft ons enorm laten schrikken met een A.L.T.E. Het was het engste wat ik ooit heb meegemaakt. Het komt er kort op neer dat het lijkt dat je baby niet meer leeft (blauw, slap, geen adem, ogen open, schuim om zijn mondje) en dit duurde in ons geval 7 minuten.”

Geen blijvende schade

“Jaap was aan het werk aan de andere kant van Nederland en ik was alleen met Muck. Het was midden in de nacht. Uiteraard heb ik alles geprobeerd om Muck weer bij te krijgen.. Ik ben 112 en met name onze buren enorm dankbaar dat ze mij zo hebben bijgestaan.”

Kim laat weten dat het elke baby tot drie maanden oud kan overkomen. “Gelukkig komt het niet zo vaak voor. Dit wens je geen enkele ouder toe.. Goddank is alles goedgekomen, geen blijvende schade en Muck is net van de monitoring af. We mogen zelfs vanmiddag naar huis. Hopelijk is dit eenmalig..”

Knapperd

Op 10 mei kwam de kleine Muck ter wereld, vier dagen over tijd. “Het is een knapperd. Het is een heerlijk jochie. Hij heeft de neus en ogen van Jaap, de mond en kin van mij”, vertelde de blondine toen aan De Telegraaf.

Niet snel daarna waren de nodige kiekjes van de eerste momenten na de bevalling al op social media te bewonderen. Op de zwart wit foto’s was te zien hoe Kim voor het eerst haar zoontje in haar armen hield, hoe Jaap trots de baby vasthield en hoe de eerste familieleden blij de kamer in kwamen rennen. Inmiddels heeft het jongetje zijn eigen Instagram, waar dagelijks foto’s op worden geplaatst.

Lees ook: Kim Kötter over het Instagram-account van haar pasgeboren zoon

Bron: Telegraaf, Beeld: ANP

Laatste nieuws