Dit is hoeveel calorieën je binnen mag krijgen volgens je leeftijd

Als het gaat om een gezonde levensstijl wordt er heel wat geroepen. Zo wordt er vaak gezegd dat je als vrouw 2000 calori...

Lees ook

Als het gaat om een gezonde levensstijl wordt er heel wat geroepen. Zo wordt er vaak gezegd dat je als vrouw 2000 calorieën binnen mag krijgen op een dag en als man 2500. Daarentegen zijn die gegevens gebaseerd op gemiddeldes. Wat blijkt nu dan ook: de échte aantallen zijn vaak heel anders. Je leeftijd heeft bijvoorbeeld heel veel effect op het aantal calorieën dat je daadwerkelijk op een dag zou moeten consumeren!

Groot verschil

Nathan Yau onderzocht data van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid om te kijken hoe leeftijd invloed heeft op het aantal calorieën dat je per dag mag consumeren om een gezond gewicht te behouden. Hierbij maakte hij onderscheid tussen drie groepen: mensen die actief zijn, matig actief en niet actief.

En wat bleek? Het aantal calorieën dat je écht binnen mag krijgen is in sommige gevallen een stuk lager. Vrouwen tussen de 25 en 30 jaar die geen actieve levensstijl hadden, mochten er bijvoorbeeld een stuk minder dan het aangegeven gemiddelde. Zo gaat het hier namelijk om 1800 calorieën en dit aantal daalt zelfs naar 1600 calorieën naar mate je ouder wordt. Vrouwen die juist wel een actieve levensstijl hadden, mochten er bijvoorbeeld een stuk meer. In de leeftijdscategorie van 20 tot 30 jaar ging dit zelfs om 2400 calorieën en dit zakte naar 2000 calorieën naar mate zij ouder werden.

Benieuwd hoeveel jij er specifiek binnen mag krijgen? Bekijk dan deze tabellen! Voedingsdeskundigen laten daarentegen wel weten dat je je niet alleen moet focussen op het aantal calorieën. Zo moet je ook goed letten op wat je eet en regelmatig bewegen.

Lees ook: Shocking! Hoeveel calorieën er echt in eten zit

Bron: Independent, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook