Recept: Kip kerrie zoals die van Georgina Kwakye

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Wij zochten een vergelijkbaar recept voor je op, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze week: De kip kerrie, net zoals die van presentatrice en docente Relaxed Bevallen met Hypnobirthing Georgina Kwakye.

Men neme…

750 g kipfilet, in stukjes gesneden
60 ml (4 e)
3 uien, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
3 cm verse gember, fijn
1 e korianderpoeder
1 t komijnpoeder
1/2 t geelwortel (kurkuma)
1/2 t cayennepeper
1/4 t kaneelpoeder
mespunt kruidnagelpoeder
mespunt gemalen kardemom
zout
250 ml tomatenketchup
250 ml water
garam masala voor garnering
verse koriander voor garnering

Aan de slag

Fruit in een stoofpan in olie de uien, knoflook en gember tot zacht. Voeg de koriander, komijn, cayennepeper, kaneel, kruidnagel, kardemom en kurkuma toe en laat even mee bakken voor de smaken om vrij te komen. Voeg water, ketchup en zout erbij en warm het geheel op. Doen blokjes kip erbij en stoof zachtjes tot gaar en een gebonden saus is ontstaan. Doen kip met saus in een serveerschaal en garneer met garam masala en daar overheen met gesneden koriander.

Bron: Smulweb!, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook