Ogen van deze vrouw vergiftigd door plant

Ga je deze zomer zonnen in het park, een wandeling maken door het bos of barbecueën op een veldje? Wees dat extra voorzi...

Lees ook

Ga je deze zomer zonnen in het park, een wandeling maken door het bos of barbecueën op een veldje? Wees dat extra voorzichtig voor dit specifieke giftige plantje, want voor je het weet kun je niet meer door je ogen kijken!

Poison Ivy

Poison Ivy, oftwel gifsumak, is een giftig plantje dat ernstige allergische reacties kan veroorzaken aan de huid, maar ook aan de ogen. De Amerikaanse Emily Petrozza heeft haar lesje in ieder geval wel geleerd. Zij kreeg de gifsamuk in haar ogen, waarna deze helemaal opzwollen en ze niets meer kon zien.

Giftig

Emily is een fanatiek visser en was wel vaker in aanraking geweest met het plantje. Ze kreeg eerst uitslag op haar armen, maar toen ze ook rode bultjes rond haar ogen kreeg, wist ze dat het fout was. Toen ze de volgende ochtend wakker werd, waren haar ogen zo opgezwollen dat ze er bijna niet meer doorheen kon kijken. Ze werd snel naar het ziekenhuis gebracht, waar haar zus foto’s van haar maakte, en deze op Twitter zette. Bekijk de heftige beelden hieronder.

Lees ook: 5 Giftige items die jij in huis hebt

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook