Deze dagelijkse gewoonte zorgt ervoor dat je slechter slaapt

Lekker vroeg je bed induiken, serie kijken en vervolgens nog even op je mobiel door je Facebook heen scrollen. En dan vo...

Lekker vroeg je bed induiken, serie kijken en vervolgens nog even op je mobiel door je Facebook heen scrollen. En dan voldaan gaan slapen. Helaas is de kans groot dat je ’s nachts nog een paar keer wakker schrikt, waardoor je ’s ochtends uitgeput de dag begint. Ugh. Gelukkig is de oplossing dichterbij dan je denkt.

Het probleem

Als je al een tijdje slecht hebt geslapen, lijkt het logisch om een keer vroeg je bed in te duiken. Het probleem is dat je dan vaak uren ligt te rollen en draaien, omdat je niet kunt slapen. Het gevolg is irritatie, waardoor je al helemáál niet meer in slaap kunt komen.

Uit onderzoek van de University of Pennsylvania is gebleken dat de gewoonte om vroeg te gaan slapen juist het probleem is. Hetzelfde geldt voor vroeg in bed gaan liggen en dan nog een paar uur andere dingen doen, voordat je ook daadwerkelijk je ogen sluit.

De oplossing

Volgens de onderzoekers moet je juist later onder de wol kruipen. Zo’n 70 tot 80 procent van de mensen kan slaapproblemen voorkomen door minder tijd in bed door te brengen. Dit is een tactiek die al veel wordt gebruikt voor mensen met insomnia. Omdat je later naar bed gaat, ben je de volgende dag moeër. En dus val je die dag sneller in slaap. Op deze manier kun je je slaapritme aanpassen. Het proberen waard, toch?

Lees ook: Slecht nieuws voor mensen die deze kleur beddengoed hebben

Bron: Red, Beeld: iStock

Laatste nieuws