Vrouw loopt derdegraads verbranding op na tanden bleken

Een witte Hollywood smile is wat veel mensen graag zouden willen. Dan is er natuurlijk de optie om je tanden te lat...

Lees ook

Een witte Hollywood smile is wat veel mensen graag zouden willen. Dan is er natuurlijk de optie om je tanden te laten bleken, thuis of in een speciale salon. Maar er zitten ook levensgevaarlijke risico’s aan…

Thuiswerken

Daar kan Abbie Kilbride uit Schotland over mee praten. De beugel van de 18-jarige mocht er eindelijk uit en om dat heugelijke nieuws te vieren, trakteerde zichzelf op wittere tanden. Na een zoektocht op Facebook en op aanraden van enkele vrienden kwam ze terecht bij een vrouwtje die haar tanden voor haar kon bleken én die ook nog eens in de buurt woont. “Ik zag dat ze bij mij in de buurt woonde en ik heb meteen een afspraak ingepland. Ze werkte vanuit huis, daar zocht ik verder niets achter. ‘Ze doet het er vast bij”, dacht ik”, aldus Abbie.

No questions asked

“Ik zat ruim een uur in de stoel en elke tien tot vijftien minuten zette ze een laag van de gel op mijn tanden. Ze stelde verder geen vragen over mijn leeftijd, of ik vaker mijn tanden bleek en of ik eventueel allergieën heb”, vertelt Abbie aan Mirror UK. “Nadat ik klaar was, was mijn hele mond verdoofd en ik ben er toen gewoon vanuit gegaan dat dat kwam omdat ik ruim een uur een bitje in had. Maar toen ik in de spiegel keek, waren mijn lippen behoorlijk opgezwollen en had ik moeite met praten. De vrouw verzekerde mij dat dat normaal was. Ik geloofde haar, want het was de eerste keer dat ik zoiets had gedaan.” 24 Uur later begon alle ellende pas echt. “Toen ik de volgende ochtend wakker werd, zaten mijn twee lippen letterlijk aan elkaar geplakt en één kant was enorm opgezwollen.”

Kylie Jenner

“Ik ging er altijd vanuit dat er maar één ding mis kon gaan met je tanden bleken en dat was dat je geen verschil in kleur zag. Niet dat het resultaat eruit zou zien alsof ik heb mee gedaan met de #KylieJennerLipChallenge.” Abbie’s lippen waren niet alleen opgezwollen, ze zaten ook nog eens onder de gelige blaren. Want wat bleek, door het bleken had ze een derdegraads verbranding in haar mond opgelopen én ze had een allergische reactie op de gel. Met haar verhaal probeert Abbie anderen te waarschuwen die hun tanden willen bleken. “Leer van mijn fouten en laat je tanden niet zomaar ergens door iemand bleken.”

Benieuwd naar de foto’s? Let op ze kunnen als schokkend worden ervaren! Je bekijkt ze HIER.

Lees ook: 8 Onverwachte dingen waar je witte tanden van krijgt

Laatste nieuws

Zie ook