Zo verbrand je 1000 extra kcal per dag

Ben je wel eens helemaal bezweet geraakt van het stofzuigen of heb je spierpijn gehad van het ramenlappen? Dat kan nog w...

Lees ook

Ben je wel eens helemaal bezweet geraakt van het stofzuigen of heb je spierpijn gehad van het ramenlappen? Dat kan nog wel eens kloppen, want schoonmaken is naar verluidt één van de meest effectieve work-outs om calorieën te verbranden. Het zou zelfs goed zijn voor maar liefst 1000 calorieën per dag.

Win-win-situatie

Uit onderzoek is gebleken dat het doen van het huishouden een fantastische work-out is. Zo zou elke huishoudelijke taak een andere spiergroep aan het werk zetten en ook nog eens je uithoudingsvermogen op de proef stellen. Een dagje stofzuigen, ramen lappen, tuinieren en dweilen is al goed voor het verbranden van ongeveer 1000 calorieën. En je hoeft er niet eens voor naar de sportschool!

Calorieën tellen

Volgens Stormclad.co.uk gebruik je met stofzuigen de spiergroepen rondom je buik, armen en schouders. Ramenlappen is goed voor het gehele bovenlichaam en grasmaaien kun je vergelijken met cardio. Daarnaast verbrand je met een half uurtje dweilen al zo’n 200 calorieën, wat gelijk staat aan een dans-sessie van 45 minuten. Benieuwd welke spiergroepen je gebruikt bij overige huishoudelijke taken? Klik dan even hier.

Tja, dat schoonmaken moet toch gebeuren, dus dan kun je er maar beter het beste van maken. Als dat geen win-win situatie is?

Lees ook: Doe dit vandaag, en je zult de hele week afvallen

Bron: Stormclad, Beeld: IStock

Laatste nieuws

Zie ook