Zien: Zó zien de hilarische typetjes uit Zaai er nu uit

Nineties kids verzamelt u! Gaat er een belletje rinkelen bij de namen Irma Johanna Iepma (Plien van Bennekom), ...

Lees ook

Nineties kids verzamelt u! Gaat er een belletje rinkelen bij de namen Irma Johanna Iepma (Plien van Bennekom), Ingrid Mastenbreurtje (Bianca Krijgsma) en Siemen Sietsema? Grote kans van wel als je een die hard Zaai fan bent. Van 1998 tot 2003 was de serie, over de avonturen van twee meisjes die op het platteland woonden, te zien op Villa Achterwerk.

“Wij vervelen ons wij twee”

De verhalen speelden zich vooral af op een weiland waar de beste vriendinnen, Irma en Ingrid, dagelijks bijkletsten op een hek. De twee opvallende typetjes waren altijd stierlijk verveeld, maar gelukkig was daar altijd postbode Siemen Sietsema die voor de nodige afleiding zorgde. Na vijf jaar kwam er een eind aan aan de serie. Toch verdwenen niet alle personages van de buis. Postbode Siemen was regelmatig te bewonderen bij Roos en haar Mannen, het presentatieteam van Villa Achterwerk, totdat in juni 2006 ook dit programma werd beëindigd.

Cabaret

Plien en Bianca schitterden ook nog een keer als het hilarische duo Irma en Ingrid in het cabaretstuk Biks. Sinds 2004 maakt Plien deel uit van de cabaretiers in het satirisch programma Koefnoen en vanaf 2011 is ze ook te zien in het satirische VARA-programma Kanniewaarzijn, waarin zij verschillende typetjes speelt. Bianca verdween ook niet geheel van de buis. Zij had de hoofdrol te pakken in de televisieserie ‘Linda, Linda’. Benieuwd hoe de dames er nu, 13 jaar later na Zaai, uit zien? Bekijk de foto’s hieronder!

Lees ook: Zó ziet Pietje Bell er nu uit

Toen

L: Plien van Bennekom R: Bianca Krijgsma

Nu

L: Plien van Bennekom R: Bianca Krijgsma

Bron: AVRO, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook