Recept: Pompoensoep zoals die van actrice Laurien Verstraten

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Wij zochten een vergelijkbaar recept voor je op, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze week: de pompoensoep zoals die van actrice Laurien Verstraten.

Men neme…

1,2 kg pompoen
2 uien
2 tenen knoflook
250 gr winterpeen
3 el olijfolie
2 laurierblaadjes
1 tl komijn
1 liter water
1 blokje groentebouillon
2 druppels tabasco
125 gr crème fraîche

Aan de slag

  1. Snijd de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.Snijd de pompoen in grove stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in plakken.
  2. Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 min. gaar worden.
  3. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.

Bron: AH Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook