De emotionele betekenis die achter deze tattoo schuilt

Achter een tatoeage schuilt regelmatig een betekenis. Die van de Amerikaanse Joan is echter zo ontroerend, dat hij heel...

Lees ook

Achter een tatoeage schuilt regelmatig een betekenis. Die van de Amerikaanse Joan is echter zo ontroerend, dat hij heel het internet over gaat.

Verdriet

Zes maanden geleden besloten Joan en haar man na een huwelijk van een jaar dat de tijd rijp was om een familie te beginnen. Toen Joan twee maanden geleden zwanger bleek te zijn, waren ze door het dolle heen. Maar na zeven weken kregen ze hartverscheurend nieuws: ze had een miskraam gehad. Iets waar volgens haar nog steeds een soort taboe op rust.

Tattoo

Ze besloot daarom een bijzondere tatoeage op haar enkel te laten zetten; je ziet de omlijning van een zwangere moeder met een baby in haar buik, beiden met een rood hartje.

“Ik wilde een tatoeage om me aan mijn kind te herinneren, maar die ook helpt met het verwerkingsproces”, vertelt ze aan SELF Magazine. “Het is een eerbetoon aan mijn baby, maar ook een manier om de conversatie op gang te brengen. Ik weet dat mensen er liever niet over praten en dat het taboe is. Maar voor mij is het net zo belangrijk dat het bespreekbaar is. Ik schaam me er niet voor, ik ben een levenservaring rijker, ook al was het vreselijk om mee te maken. Ik wil dit niet vergeten of doen alsof het nooit gebeurd is.”

Lees ook: Bijzondere tattoo-trend gaat viral

I had a miscarriage two weeks ago….

Bron: HLN, Self, Beeld: iStock, Imgur

Laatste nieuws

Zie ook