Dit wist je nog niet over Disney

We zijn er allemaal mee opgegroeid: Disney. We keken alle films en wilden het liefst een Disney-prinses zijn, maar toch...

Lees ook

We zijn er allemaal mee opgegroeid: Disney. We keken alle films en wilden het liefst een Disney-prinses zijn, maar toch is er vaak ook iets heel triest aan een Disney-verhaal. Zo groeiden bijna alle hoofdkarakters op zonder ouders en zien zij deze vaak ook sterven. Hier hebben dan ook veel kinderen een traan om gelaten, maar de echte reden hiervan is misschien nog wel triester.

Real life story

Eén van de makers van de bekende films laat nu de reden weten achter deze zielige gebeurtenissen in de Disney-verhalen. Ten eerste is het de bedoeling dat een kind leert van een Disney-verhaal. En leven en dood hoort bij opgroeien, maar de belangrijkste reden is de ervaring van Walt Disney himself. Zijn eigen moeder is namelijk overleden door een gaslek in het huis dat Walt Disney voor zijn ouders heeft gekocht. Walt had ontzettend veel moeite om de dood van zijn moeder te verwerken en zijn uitlaatklep was het schrijven van verhalen, waar hij dit in verwerkte. Het zijn dus gevoelens van Walt Disney waar wij vroeger allemaal mee meeleefde.

Lees ook: Waarom je nooit een Disney-film op pauze moet zetten

Bron: Lifestyle.one Beeld: Disney

Laatste nieuws

Zie ook