De allerbeste oefeningen voor strakke heupen

Mooie strakke heupen à la Shakira, dat is wat we willen. Geen tijd voor de sportschool? Ook binnenshuis zijn er zat moge...

Lees ook

Mooie strakke heupen à la Shakira, dat is wat we willen. Geen tijd voor de sportschool? Ook binnenshuis zijn er zat mogelijkheden om aan je heupen te werken en wij helpen je graag op weg. Doe je mee?

Komt-ie

1. Lunge met verhoging
Ga met je rechtervoet op een verhoging staan en trek je linkerknie naar je borst. Zet je linkervoet vervolgens op de grond en zet je rechterbeen achter je neer, zodat je in een lunge-houding komt. Doe er hier tien van, per been.

2. De Lateral leg raise
Ga op je zij liggen en steun met je hoofd op je linkerhand. Breng je rechterbeen gestrekt opzij en zo hoog mogelijk vanuit je bilspieren. Houd die positie een aantal seconde vast, terwijl je de bilspier zo strak mogelijk aanspant. Ga terug in de beginpositie, met je benen bijna tegen elkaar aan. Doe er hier tien van, per been.

3. De schaar
Ga op je rug liggen en lift één been op terwijl de andere gestrekt en gelijk met de vloer is. Probeer je been zo ver mogelijk op te liften zonder dat je rug van de vloer komt. Lift je been tien keer langzaam op en doe daarna hetzelfde met de andere been.

Ready, set, train!

Wil je nog meer snelle oefeningen doen? Bekijk HIER de video.

Ook benieuwd hoe je dat vervelende stukje van je onderbuik plat krijgt? Klik hier.

Lees ook: De beste oefeningen voor een strakke kont

Bron: Self.com, Fit.nl, Womens Health

Laatste nieuws

Zie ook