Recept: Wokmix met runderreepjes, zoals die van Anne Haakmeester

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Lees ook

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Wij zochten een vergelijkbaar recept voor je op, zodat je zelf aan de slag kunt. Deze week: de wokmix met runderreepjes van fitnessmodel en foundeer van fanatiek.nl: Ann Haakmeester.

Wat heb je nodig?

600 g rundvlees (bv. rumpsteak of filet)
200 g peultjes
2 gele paprika’s
2 wortelen
1 bosje lente-ui
2 takjes peterselie
1 ei
250 ml vleesbouillon
100 ml rode wijn
2 kl sherry
2 el donkere sojasaus
1 kl maïszetmeel
arachideolie
peper
zout

Aan de slag

Snij het vlees allereerst in dunne reepjes. Meng het ei, de sojasaus, de sherry en het maïszetmeel en schep het vlees erdoor. Laat het geheel, afgedekt, minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Maak in de tussentijd de groenten schoon. Snij de peultjes schuin doormidden, de paprika’s en wortelen in staafjes, de lente-ui in ringetjes. Verhit olie in een wok en roerbak het vlees snel goudbruin. Schep het op een vel aluminiumfolie, maak goed dicht en laat rusten.

Roerbak de groenten enkele minuten. Schenk er de wijn en de bouillon bij. Roerbak nog 5 à 7 minuten. Kruid met peper en zout. Meng het vlees en de uitgelopen jus door de groenten. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met lente ui en peterselie.

Bron: Libelle BE, Beeld iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook