Waarom je kaarsen op een taart nooit moet uitblazen

Cadeautjes, familieleden die een verjaardagsliedje voor je zingen, het bekende 'kringetje' en natuurlijk niet te vergete...

Lees ook

Cadeautjes, familieleden die een verjaardagsliedje voor je zingen, het bekende ‘kringetje’ en natuurlijk niet te vergeten: de verjaardagstaart. Dingen die onderdeel zijn van vrijwel elke verjaardag. En al van klein af aan krijgen we mee dat je alle kaarsjes moet uitblazen om een wens te doen. Maar volgens deze vader moet je direct stoppen met die traditie!

Smerige traditie

In een filmpje legt de man uit dat er niets zo vies is als de traditie van het uitblazen van de kaarsjes. Je denkt namelijk dat het blazen onschuldig is, maar het blijft niet bij wat lucht. Wanneer de jarige job namelijk blaast, komen er ook bacteriën en speeksel op de taart terecht. En zo verspreid je bijvoorbeeld dus héél makkelijk ziektekiemen.

De vader heeft dan ook een handige manier bedacht om de bacteriën de baas te zijn. In plaats van blazen, kun je volgens hem het vuurtje het beste doven met een flinke zwaai. Maar of dat nou zo’n slim idee is, is ook maar de vraag. Je wilt ten slotte geen gewonden tijdens het feest.

Zie ook: Lunch LOL: Jongetje krijgt verjaardagskaarsjes niet uitgeblazen

Bron: Metro UK, Beeld: YouTube, Istock

Laatste nieuws

Zie ook