De bizarre redenen dat je buik maar niet plat wordt

Een sixpack, we willen het allemaal. En ja, gezond eten en sporten zorgt voor een mooiere buik. Maar wist je dat er ook...

Lees ook

Een sixpack, we willen het allemaal. En ja, gezond eten en sporten zorgt voor een mooiere buik. Maar wist je dat er ook hele andere dingen zijn die jouw dream body in de weg staan die niets met sporten te maken hebben? Let op.

1. Kauwgum
Kauwen op een lekker fris kauwgumpje zorgt ervoor dat je veel lucht binnenkrijgt. Dit komt in je spijsverteringsorganen terecht, wat zorgt voor een opgeblazen buik en gas. Hetzelfde gebeurt als je lopend eet, te snel eet, praat terwijl je eet, of drinkt met een rietje.

2. Snel eten
Als je te snel eet, of eet terwijl je onderweg bent, zeker als het ontbijt of lunch betreft, kan dat voor een opgeblazen gevoel zorgen. Je lichaam voelt zich namelijk gestrest. En als je strest, werkt je spijsvertering niet naar behoren.

3. Stress
Als je stress hebt, maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Het is bewezen dat stress in direct verband staat met gewichtstoename, omdat je lichaam denkt dat er ‘nood’ is. Meer daarover lees je hier.

4. Teveel zout
Eet je teveel zout, dan houdt je lichaam vocht vast. Hierdoor blaast je buik op en weeg je letterlijk een paar kilo’s meer dan nodig is. Hoe lekker je zout ook vindt, houd je in tijdens het avondeten en laat ook de chips en borrelnootjes even staan.

5. Vocht vasthouden tijdens menstruatie
Vocht vasthouden is voor veel vrouwen een probleem, al helemaal als ze ongesteld zijn. Drink daarom veel. Je denkt dat je door veel te drinken juist een waterbuik krijgt, maar niets is minder waar. Hoe meer vocht je binnenkrijgt, hoe meer zout je afvoert (want je moet plassen) en het opgeblazen gevoel dus minder wordt. Maar niet over drijven hé, blijft tussen de twee en drie liter.

Ook weten hoe je die vervelende onderbuik nou plat krijgt? Klik hier.

Bron: DailyMail, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook