De Gouden Kooi toen & nu

In september 2006 maakte het veelbesproken televisieprogramma De Gouden Kooi z'n debuut op de Nederlandse televisie...

Lees ook

In september 2006 maakte het veelbesproken televisieprogramma De Gouden Kooi z’n debuut op de Nederlandse televisie en was binnen no-time razend populair. Maar wat is er met de kandidaten gebeurd?

Reality

In het programma werd een groep kandidaten langdurig opgesloten in een luxe villa en werd hun ‘gevangenschap’ uitgebreid gevolgd door camera’s. In totaal hebben er 20 mensen meegedaan. De deelnemers konden het programma verlaten als ze werden weggepest, door persoonlijke redenen of door weggestemd te worden door de andere deelnemers óf door het publiek. De personen die overbleven in de villa, maakten kans op de luxe woning.

Na twee jaar kwam er een eind aan de realityserie. Heb je je ooit afgevraagd wat de opvallende types nu doen? Gaat Jaap nog steeds door het leven als Terror Jaap? Zijn Nadia en Dennis nog samen? En hoe vergaat het mama Natasia? Grazia ging op onderzoek uit.

Jaap Amesz

Jaap, beter bekend als Terror Jaap, is de winnaar van het programma. Hij was student toen hij in de villa kwam, en had een relatie met Cora. Hij was één van de meest opvallende types met zijn veelal kwetsende uitspraken en opmerkelijke acties. Jaap won in de finale van Brian en ging er met ongeveer 1,3 miljoen euro vandoor. Hij had in de week voor de finale verkondigd dat hij het geld zou schenken aan het goede doel, waardoor hij veel stemmen kreeg van het publiek. Na de winst zei hij dat hij zelf het goede doel was. Uiteindelijk is hij (bijna) al het geld verloren door het faillissement van de DSB bank, waar al het geld op stond. Karma? Jaap heb je voor het laatst op televisie gezien met het programma Sterren Springen.

Brian Kubatz

Brian zag nét de hoofdprijs aan zich voorbij gaan in de finale, ook al was hij publieksfavoriet. Brian had tijdens De Gouden Kooi een relatie met Amanda Balk, die echter drie maanden na het programma op de klippen liep. Een aantal jaar later kreeg hij een zoontje met zijn vriendin Tamara, waar hij voor het programma al een relatie mee had. Verder is er sindsdien vrij weinig meer van hem vernomen.

Natasia Blank

Natasia zorgde zowel binnen, als buiten het huis voor veel ophef. Dit kwam omdat ze haar twee kinderen bij haar vriend achterliet toen ze in de villa trok. Op 26 juli 2007 werd ze unaniem weggestemd door de andere deelnemers. Wat zij nu doet, is niet duidelijk.

Huub van Ballegooy

In de Gouden Kooi kreeg huub een relatie met Claire Recourt. Samen kregen zij een dochter. Deze relatie hield niet lang stand en Huub hertrouwde in 2014 met Robin Bottemanne uit het programma Utopia. Huub werkt momenteel als eindredacteur bij Talpa en cast onder andere de inwoners vanUtopia, waar de vonk waarschijnlijk is overgeslagen.

Nena Lammerts van Bueren

Nena had in het programma een verhouding met Brian. Ze is uiteindelijk op 1 februari 2007 uit het programma gezet. Dit omdat ze Brian een trap had gegeven na een ruzie over het gerucht dat zij seks zou hebben gehad met Huub. Slechts een paar dagen eerder had ze nog seks met Brian. Nadat ze uit de villa was gezet, werd ze vervangen door haar vriendin Amanda, die vervolgens ook iets met Brian kreeg.

Amanda Balk

Amanda Balk kreeg na de Gouden Kooi een relatie met DJ Afrojack en was veel in het nieuws vanwege hun breuk, die tijdens haar zwangerschap vandochter Vegas plaatsvond. Na haar deelname aan Echte Meisjes in de Jungle werd het rustig rondom Amanda. Op het moment is ze mede-eigenaar van het modelabel Rodeo Drive.

Nadia Derbane

Nadia kreeg met Dennis uit de Gouden Kooi een dochter: Jaycee-Lynn. Na de Gouden Kooi deed ze nog mee aan Echte Meisjes in de jungle, maar daarna hebben we vrij weinig van haar vernomen.

Vraag je je af wat er nu met de villa is gebeurd? Het televisieprogramma Koffietijd wordt daar nu opgenomen!

Lees ook: Toen & Nu: Echte meisjes in de Jungle

Beeld: Hollandse-Hoogte

Laatste nieuws

Zie ook