6 Tekenen dat jij te veel suiker eet

Ben jij ook een echte zoetekauw en kun jij geen genoeg krijgen van snoepjes, chocolade en andere lekkernijen vol suiker?...

Lees ook

Ben jij ook een echte zoetekauw en kun jij geen genoeg krijgen van snoepjes, chocolade en andere lekkernijen vol suiker? Tja, je bent zeker niet de enige. Toch een beetje bang dat je echt te veel suikers binnenkrijgt en het problemen kan veroorzaken als het gaat om je gezondheid? Let dan goed op, want wij hebben de tekenen voor je op een rijtje gezet. Komen ze:

1) Je hebt continu trek in zoetigheden
Hoe vaker je suiker eet, hoe vaker je er trek in krijgt. Het is eigenlijk gewoon een vicieuze cirkel. Doordat je lichaam zoveel suiker binnenkrijgt, heeft het steeds meer suiker nodig om hetzelfde energieniveau te bereiken. Eerst voel je je energiek maar niet veel later heb je weer een dip en heb je het gevoel dat je weer suiker nodig hebt om ‘goed te kunnen functioneren.’

2) Je bent vaak moe
Zoals hierboven uitgelegd werd, voel je je door de grote hoeveelheden suiker het ene moment heel energiek en het andere moment heb je echt een dip. Je energieniveau is namelijk stabiel wanneer je suikerspiegel dat ook is. Wanneer je te veel suiker binnenkrijgt zorgt dit dan ook voor een wisselende suikerspiegel en heb je vaker last van een dip.

3) Je hebt vaak last van een slecht humeur
Deze ups en downs in energieniveau hebben ook veel effect op je humeur. Zo voel je je waarschijnlijk helemaal happy als je net veel zoete dingen hebt gegeten, maar ben je een uur later chagrijnig omdat je een dipje hebt.

4) Je bent aangekomen
Tja, misschien een beetje voor de hand liggend maar van het eten van grote hoeveelheden suiker kom je natuurlijk ook sneller aan. Daarnaast bevatten deze producten vaak ook weinig of geen vezels en eiwitten, waardoor je snel weer een hongergevoel hebt.

5) De zoete dingen die je eet, proeven minder zoet
Het is eigenlijk best simpel: hoe vaker je zoete dingen eet, hoe meer je smaakpapillen wennen aan de smaak. Hierdoor proeven de voedingsmiddelen die toch behoorlijk wat suiker bevatten ineens een stuk minder zoet. Wanneer je twee weken stopt met het innemen van suiker zul je het verschil dan ook direct merken.

6) Je hebt last van een slechte huid
Als je te veel suiker binnenkrijgt, zul je dat ook merken aan je huid. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld vaker last krijgt van puistjes. Ook is suiker funest de stevigheid van de huid omdat het je collageen aantast.

Lees ook: 6 Redenen waarom jij voortaan voor stevia kiest in plaats van suiker

Bron: Self, Beeld: Istock

Laatste nieuws

Zie ook