Door deze make-up fouten lijk je meteen 10 jaar ouder

Make-up blunders maken we allemaal wel eens! Zo ben je vast wel eens de deur uitgegaan met iets te veel bronzer, wenkbra...

Make-up blunders maken we allemaal wel eens! Zo ben je vast wel eens de deur uitgegaan met iets te veel bronzer, wenkbrauwen die té erg zijn bijgetekend of een beetje lippenstift op je tanden. Sommige foutjes zijn zo erg nog niet, maar er zijn er ook een paar die je meteen tien jaar ouder laten lijken. Enne, dat is natuurlijk niet wat je wilt…

1) Te veel foundation en concealer
Een laagje foundation en wat concealer onder je ogen, er zijn heel veel meiden die het elke dag doen. Vaak gebruik je het om rode plekjes of andere oneffenheden te verbergen, maar overmatig gebruik van deze producten werkt juist averechts. Zo accentueert een dikke plamuurlaag oneffenheden en poriën en kunnen ook lijntjes in je gezicht veel zichtbaarder worden.

2) Een dikke laag poeder
Met poeder is het eigenlijk hetzelfde verhaal. Door te veel aan te brengen worden de plekjes die je juist niet wilt laten zien juist zichtbaar! Gebruik enkel een beetje poeder om bepaalde delen van het gezicht (zoals de T-zone) minder glimmend te maken.

3) Een donkere lipkleur
Ook een donkere lipkleur laat je veel ouder lijken dan je denkt. Natuurlijk is een donkere rode lipkleur prachtig tijdens een feestje, maar het zorgt er wel voor dat je lippen een stuk dunner lijken.

4) Blush op de verkeerde plek
Het maakt heel veel uit waar je kleur aanbrengt in je gezicht. Zo moet je blush nooit aanbrengen op de appeltjes van je wangen en dus heel dicht bij de neus. Dit ziet er namelijk erg nep uit en trekt het gezicht een beetje ‘naar beneden’. Breng blush dan ook altijd aan op je jukbeenderen en zorg dat je de kleur goed blend.

5) Verkeerde oogschaduw
Tot slot kun je het beste kiezen voor een matte oogschaduw. Glanzende oogschaduw (of eentje met glitters) zorgt er namelijk voor dat je ouder lijkt en accentueren lijntjes. Let er daarnaast ook op dat je niet kiest voor een té donkere kleur. Dit zorgt er namelijk voor dat je ogen een stuk kleiner lijken.

Lees ook: Waarom beautybloggers ineens allemaal lijm op hun lippen smeren

Bron: Allure, Beeld: Istock

Laatste nieuws